Gå til sidens hovedinnhold

H1N1-utbrudd på 4H-leir

Sandane (NTB): En 14-årig jente som deltar på den nordiske 4H-leiren i Breim i Sogn og Fjordane, har fått påvist svineinfluensa. 20 andre ungdommer sitter i isolat med symptomer på sykdommen.

Jenta som har fått påvist smitten, er fra Sørlandet, opplyser 4H i en pressemelding. Hun meldte torsdag ifra om at hun hadde feber og ble umiddelbart undersøkt av lege. Fredag kom prøveresultatene, og jenta ble isolert fra resten av leiren.

- Hun er på bedringens vei, etter å ha hatt vanlige influensasymptomer, forteller generalsekretær Astrid Solberg i 4H Norge til NTB.

Heller ingen av de andre med symptomer regnes som alvorlig syke.

1.700 ungdommer fra 15 nasjoner deltar på leiren i Breim i Gloppen kommune. 400 av dem er utenlandske. Deltakerne bor i telt ved Norsk Fjordhestgard.

Ungdommene som har symptomer på sykdommen, er innlosjert på en skole i nærheten. De skal alle ha reist til leiren med samme buss som jenta som har fått påvist smitte.

Leiren, som startet onsdag denne uken, varer etter planen til onsdag 29. juli.

Søndag var planen at leiren skulle holde «Åpen dag», der de som ønsket skulle kunne komme og se ungdommenes leirliv. Dessuten skulle rockebandet Surferosa holde konsert.

- Inntil videre er det bestemt at det ikke blir «Åpen dag». Utover det blir det opp til kommunens helseapparat og fylkeslegen å bestemme om leiren skal fortsette, sier Solberg.

4H har opprettet en egen beredskapstelefon som pårørende til deltakerne kan ringe for å få informasjon. Nummeret er 57 86 83 15.

Pårørende kan også kontakte lederen for gruppen som deltakeren er tilknyttet. (©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken