RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HA-medlemmer klager på norsk politi

Foto: BERTHOLD STADLER (AFP)
Sist oppdatert:
Utenlandske medlemmer i Hells Angels føler seg krenket etter fest i Norge.

- I første omgang har mine klienter klaget til UDI på det vi mener er et ulovlig bortvisningsvedtak fattet av politiet. Dersom vi mot formodning ikke finner fram, vil saken bli kjørt helt til topps i rettssystemet, både i Norge og internasjonalt, sier advokat Geir Jøsendal til Stavanger Aftenblad.

Har representerer 22 Hells Angels-medlemmer og sympatisører fra Danmark, Tysland og Luxembourg. De hevder seg utsatt for et grovt brudd på både norsk lov og menneskerettighetskonvensjonen.

Bakgrunnen er at de ble pågrepet og bortvist før en bursdagsfest på Braut på Jæren i april i år.

De utenlandske gjestene kom seg aldri på fest. Ved ankomst til landet ventet politiet og de ble alle stoppet, pågrepet og plassert på glattcelle, skriver avisa.

Advokaten sier flere av de pågrepne er tidligere ustraffet, at aksjonen ble iverksatt med tvilsom hjemmelbruk og massivt brudd på de pågrepnes rettigheter og at det hele bærer preg av sjikane fra politiets side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere