*Nettavisen* Nyheter.

Haakon da...

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Mette-Marit har strålt som en sol i uken som gikk.

09.06.09 15:04

(SIDE2): Kronprinsesse Mette-Marit har hatt fulle dager denne uken.

Hun har representert kongehuset ved flere anledninger, både alene, sammen med kronprins Haakon - og med lille prinsesse Ingrid Alexandra.

Se bildekarusellen under!

Sommerlig
Det har vært en svært opplagt kronprinsesse som har viste seg denne uken, smilende og sommerlig kledt.

Det er tydelig at prinsessen liker de knelange skjørtene og kjolene, og da gjerne i lyse, nesten hvite farger.

Flere ganger denne uken har hun vist seg i skjørt eller kjole i krem- eller lysrosa farge, gjerne med en enkel jakke over skuldrene og høye hæler med åpen tå til.

Travel uke
Onsdag ble verdens rikeste mann og Microsoft-gründer Bill Gates og kona Melinda mottatt i audiens på Slottet av kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Gates-ekteparet og norske myndigheter samarbeider gjennom organisasjonen GAVI som arbeider for å vaksinere barn i fattige land og utvikle nye vaksiner mot sykdommer som i dag krever mange liv i den tredje verden.

Torsdag var hun og kronprinsen til stede på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg, der hun deltok på CC9 Climate Conference. Der var også Robert F. Kennedy jr. samt en rekke tidligere og nåværende toppolitikere, miljøforkjempere og næringslivstopper.

Møtte barna
Konferansen er et samarbeid mellom Club de Madrid, Bellona og Hafslund. Målet med konferansen er å bidra med konkrete innspill til en rettferdig klimaavtale i København i desember.

Fredag var kronprinsessen først til stede på åpningskonferansen for Det Europeiske Wergelandsenteret i Oslo.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Senere på dagen dro kronprinsessen sammen med prinsesse Ingrid Alexandra til Slottsplassen, der Miljøagentparaden markerte verdens miljøverndag. Der hilste de to blant annet på statsrådene Erik Solheim og Anniken Huitfeldt, og viste sin støtte til alle barna som var kommet for å markere dagen.

2025

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.