RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haakon slår tilbake

Sist oppdatert:
Kronprinsen stempler TV 2s Mette-Marit-dokumentar som ukorrekt og lite konstruktiv.

BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN

(SIDE2): Kronprinsen valgte onsdag å kommentere dokumentaren som har fått sterk kritikk for å grafse i kronprinsessens privatliv og fortid.

Kronprinsen fikk spørsmål om dokumentaren «Mette-Marit - vårt tids Askepott», som TV 2 viste mandag, da han møtte pressen utenfor Bjerke videregående skole i Oslo.

WEB-TV:Se dokumentaren her

- Det er et tilbakelagt stadium. Vi har et helt annet fokus i dag. Insinuasjoner som ikke er korrekte er lite konstruktive, sier Haakon.

Hør Haakon på Kanal 24

Engasjert kronprins
Onsdag formiddag holdt kronprinsen foredrag om verdens fattigdom ved to av Oslo-skolene, Marienlyst skole og Bjerke videregående skole.

Haakon viste stort engasjement gjennom sin tale og gjennom samtaler med elevene.

- Kun et portrett
Programdirektøren i TV 2, Nils Ketil Andresen, synes det er vanskelig å gi en kommentar til Haakons uttalelser, siden kronprinsen ikke går mer spesifikt på hva TV 2 har fremstilt ukorrekt og lite konstruktivt.

- Jeg har ingen kommentarer siden han ikke har noe konkret å komme med. Vi har kun ønsket å gi et portrett av Mette-Marit, og har ikke lovet å avsløre noe nytt, sier han.

Festvenn:Snakker ut om de ville festene
Sven O.:- Jeg angrer ingenting

Bakgrunn:

Mandag viste TV 2 dokumentaren «Mette-Marit - vårt tids Askepott». Dette var TV 2s markering av at det er 5 år siden kronprinsparet giftet seg.

Blant temaene var kronprinsessens ungdomstid, samt hvordan pressen har fått tilgang til personlig informasjon om henne.

Dokumentaren var en seersuksess mandag, men reaksjonene har vært mange og til dels sterke. Statsviter og forfatter Carl-Erik Grimstad har omtalt dokumentaren som respektløs og et slag under beltestedet.

Les intervju med Grimstad: - Slag under beltestedet

Følg Side2 på mobilen:

Les mer om kongelige her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere