*Nettavisen* Nyheter.

Haakon til Tyrkia

Foto: (Scanpix)

Det er første gang et medlem av kongefamilien besøker dette landet.

11.11.08 10:15

(SIDE2): Det er Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan som har invitert den norske kronprinsen Haakon (35) på offisielt besøk. Det blir kronprinsens tredje utenlandsbesøk på én måned.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Første gang
Kronprinsen skal etter planene besøke landet fra 25. november og blir i to dager, og det er altså første gang at den norske kongefamilien reiser på offisielt besøk til Tyrkia.

I tillegg til seremonielle poster vil programmet i Ankara blant annet innbefatte samtale med statsminister Erdogan Kronprinsen skal også åpne et næringslivsrettet vannkraftsseminar og et akademisk orientert klimaseminar, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Drar alene
Kronprinsesse Mette-Marit (35) skal ikke reise sammen med kronprinsen, men han reiser ikke alene. Haakon ledsages av nærings- og handelsminister Sylvia Brustad, statssekretær Elisabeth Walaas i utenriksdepartementet og statssekretær Liv Monica Stubholt i olje- og energidepartementet.

En rekke representanter fra norsk og tyrkisk næringsliv vil delta på de ulike seminarene.

Bursdagsfeiring
Denne uken feirer prins Charles 60 år og i den forbindelse reiser kronprinsen sammen med dronning Sonja til England for å bli med på den store festen.

Samme dag som bursdagsfesten arrangeres også London Jazz Festival der den norske festivalen «Norway in focus» inngår. Haakon gjester også denne festivalen før han suser videre til det som må antas å bli en storslått feiring av den britiske prinsen.

Mye reising
Kronprinsen har foretatt flere lengre utenlandsreiser til nå i år, tidligere i november gjestet han Mongolia som goodwillambassadør for FN og i januar i år var han i Chile.

Kronprinsparet reiser både alene og sammen på disse turene - og både Sør-Korea og India har vært land paret har besøkt de siste årene. Kronprinsesse Mette-Marits siste offisielle utenlandstur var til Ukraina som spesialutsending for FNS UNAIDS-program. Mette-Marit falt og slo seg, noe som resulterte i hjernerystelse og en fire uker lang sykemelding.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.