Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midtøsten:

Haaretz: Avisen har publisert en video som viser palestiner blir skutt i ryggen

HAARETZ: Den israelske avisen Haaretz har publisert en video, hvor det hevdes at palestineren Mohammad Khabali ble skutt i ryggen.
HAARETZ: Den israelske avisen Haaretz har publisert en video, hvor det hevdes at palestineren Mohammad Khabali ble skutt i ryggen. Foto: Skjermdump (Youtube)
Sist oppdatert:
Den israelske hæren hevder at en palestinsk mann ble drept under voldelige sammenstøt, mens videoopptak viser at han ble skutt i ryggen.

Det skriver den israelske avisa Haaretz , som også har publisert den aktuelle videoen via en lokal TV-stasjon. Den israelske hæren bekrefter søndag at militærpolitiet har åpnet etterforskning av skytingen, som skjedde tirsdag.

Les også: LO-leder ber om Israel-boikott

Den drepte palestineren var 23 år gamle Mohammad Khabali, som ifølge Haaretz var fysisk utviklingshemmet og hadde nedsatte kognitive evner. Han ble skutt av israelske soldater i byen Tulkarem nord på den okkuperte Vestbredden.

Opptakene, som ble gjort av et overvåkingskamera, viser Khabali som går ned en sidegate med en kjepp som han tilsynelatende støtter seg på. Så blir 23-åringen plutselig skutt bakfra og faller forover på bakken med ansiktet ned.

Les også: Hamas kunngjør våpenhvile med Israel

Før skytingen starter, viser opptakene at Khabali står foran inngangen til en restaurant med en gruppe venner. Ingen soldater er synlig i videoen.

23-åringen ble kritisk skadd, og fraktet til sykehuset, hvor han så ble erklært død. Skytingen oppsto etter at en rekke palestinere skal ha kastet steiner mot israelske soldater, noe som utløste voldelige opptøyer, hevder den israelske hæren.

Se videoen som angivelig viser at 23-åringen blir skutt i ryggen:


(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!