RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hacker-lederen «Sabu» var informant

Foto: Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Har hjulpet FBI siden august. Nå er fem arrestert

De siste årene har hackernettverk vært i søkelyset etter at grupperinger som Anonymous og mer profilerte Wikileaks, har offentliggjort hemmligstemplede dokumenter og annen sensitiv informasjon.

Nå er fem lederfigurer i såkalte «hacktivist-grupper» siktet for datahacking etter at lederen for en av de mest fremtredende grupperingene «LulzSec» byttet side og ble informant for politiet, skriver The Independent.

Han begynte å jobbe for FBI etter å ha blitt arrestert i forbindelse med sin tilknytning til cyberkriminalitet, og skal ha hjulpet myndighetene med å bygge sak mot miljøet han selv var en del av.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK

«Sabu” var lederen for nettverket som har blitt linket til Anonymous og Whikileaks, som angivelig skal ha stått bak angrepene mot blant annet Paypal og avisene til Rupert Murdoch.

Nyheten om at «Sabu» har vært informant er et gjennombrudd i kampen mot den ulovlige virksomheten.

- Vi er i ferd med å kappe hodet av «LulSec», uttalte en kilde i FBI, ifølge The Independent.

Les:Vil offentliggjøre fem millioner hemmelige e-poster

Les:Hackere truer med å slette all gjeld

Sabu skal ha jobbet for FBI siden august i fjor, og de fem mennene ble bekreftet arrestert på tirsdag, ifølge Fox News, som var først ute med nyheten.

Ifølge dokumentene fra den føderale domstolen i New York, er «Sabu» en 28 år gammel mann ved navn Hector Xavier Monsegur.

Han har erklært seg skyldig i 12 ulike hackersaker, deriblant angrepene mot Paypal, Visa og Mastercard 15. august i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere