Hacket 50.000 printere for å hjelpe YouTube-konge å ta tronen tilbake

YouTube:

STØRST PÅ YOUTUBE: Svenske Felix Arvid Ulf Kjellberg alias PewDiePie har verdens største YouTube-kanal. Nå har noen hacket 50.000 printere for at svensken skal beholde tronen.

STØRST PÅ YOUTUBE: Svenske Felix Arvid Ulf Kjellberg alias PewDiePie har verdens største YouTube-kanal. Nå har noen hacket 50.000 printere for at svensken skal beholde tronen. Foto: (Wikimedia Commons/Twitter)

Svenske «PewDiePie» har verdens største YouTube-kanal. Nå har et ganske så kreativt grep bidratt til at svensken beholder førsteplassen.

03.12.18 11:00

«PewDiePie», som egentlig heter Felix Arvid Ulf Kjellberg, har i over fem år hatt kanalen på YouTube med flest abonnenter på verdensbasis.

Les også: Ariana Grandes «Thank U, Next»-video slo Youtube-rekorden

29-åringen fra Gøteborg har en kanal hvor han laster opp videoer der han spiller videospill, og svenskens fritidssysler interesser svært mange, fordi kanalen har hatt over 17 milliarder visninger siden 2015.

Hacket printere i hele verden

I skrivende stund har kanalen hans omtrent 73,5 millioner abonnenter, men den indiske YouTube-kanalen «T-series» puster svensken i nakken. Den indiske kanalen legger ut Bollywood-trailere og musikkvideoer.

«T-series» har for øyeblikket rundt 73,2 millioner abonnenter, og det liker ikke supporterne av «PewDiePie». Nå har noen hacket 50.000 printere rundt omkring i verden med et enkelt budskap: "Meld deg ut av T-series, meld deg inn i PewDiePie» med en knyttneve-hilsen.

YOUTUBE-KRIG: Dette er meldingen som har blitt sendt ut gjennom en hacking av 50.000 printere på verdensbasis. Foto: maddybenavente1 (Twitter)

Gjorde alt på en halvtime

Identiteten til hackeren er foreløpig ukjent, men en person med pseudonymet «The HackerGiraffe» har gått ut og sagt at han gjorde alt dette på en halvtime.

Les også: 1 av 4 nordmenn går i denne fella på sosiale medier

- Folk undervurderer hvor enkelt en uredelig hacker kunne ha brukt en svakhet som dette for å skape store problemer, sier vedkommende til The Verge.

Ingen av partene har uttalt seg om YouTube-krigen som tydeligvis engasjerer mange, men måtte den beste vinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.