RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hacket Sigrids Facebook-konto

Foto: Privat/Facebook
Sist oppdatert:
Ville vise politiet hvor lett det var.

Norsk politi får nå full tilgang til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetnes Facebook-profil. Dialogen mellom politiet og det amerikanske selskapet har dermed ført frem, og politiet kan potensielt være i ferd med å få viktige opplysninger i letingen.

Ville vise hvor lett det er
En mann har nå fått beslaglagt sitt datautstyr fordi han prøvde å hacke siden hennes for å vise politiet hvor «lett det er».

Nå har politiet beslaglagt datautstyr hos mannen som skal ha forsøkt å hacke Sigrids Facebook-konto, ifølge TV 2.

- Vi har en god dialog med Facebook. Vi antar nå at vi skal få alle de dataene vi ønsker, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2.

Hun vil ikke gå i detaljer på hvilken informasjon politiet allerede har fått utlevert fra Facebook, men bekrefter at de har fått noe.

Les også:

Kan ha hatt kontakt med «stalkere» og straffedømte på Facebook

Foreldrene: - Slipp henne, vær så snill

- Vi regner også med at vi i løpet av kort tid vil få på plass det resterende vi har bedt om, sier hun videre,

Lederen for voldsavsnittet bekrefter overfor TV 2 at politiet fredag ettermiddag aksjonerte mot boligen til en privatperson som er bosatt i Akershus.

- Svært alvorlig
Hackeren kunne imidlertid litt juss og nektet politiet tilgang til boligen. Da valgte politiet i stedet å gjøre beslag på personen, i form av en mobiltelefon.

- Det er en person, en mann som har status som vitne, som har hacket seg inn på Facebook-kontoen Dette er noe vi ser på som svært uheldig og veldig alvorlig, som vi absolutt ikke ønsker, sier leder for voldsavsnittet i oslopolitiet, Lien Metlid til Aftenposten.

Hun vil ikke svare på om vedkommende kan vente seg straffereaksjoner for forholdet, men understreker at hackingen er svært alvorlig og kan være ødeleggende for politiets etterforskning av saken.

Mannen ble ikke pågrepet under aksjonen.

I natt vil det ha gått én uke siden siste sikre observasjon av Sigrid(16).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere