*Nettavisen* Nyheter.

Hadde 5000 euro i rumpa

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

33-åring dømt til fengsel etter at han ble stanset på Gardermoen med penger i endetarmen.

16.11.10 21:25

19. september 2010 gjennomførte tollerne en rutinemessig valutakontroll i avgangssonen på Oslo Lufthavn Gardermoen Der fikk de raskt mistanke overfor en 33 år gammel mann med lite bagasje, melder Romerikes Blad.

- Oppdrag som kurer
Ved hjelp av en røntgenundersøkelse, kunne tollerne se at mannen han hadde en sylinder i endetarmen. I sylinderen var det 5000 euro.

33-åringen ble kort tid etterpå tiltalt for heleri: «for å ha mottatt eller skaffet seg eller andre utbytte av en straffbar handling eller ytet bistand til å sikre slikt utbytte for en annen».

Nå er han dømt i Øvre Romerike tingrett til fengsel i 60 dager.

- Retten er sikker på at tiltalte har hatt oppdrag som kurer med å frakte pengebeløpet fra Norge og til Nederland, står det i dommen.

Redd for å miste pengene
Den 33 år gamle afrikaneren som er bosatt i Nederland har hele tiden nektet straffskyld.

Han hevder at pengene var fra et bilkjøp som det ikke ble noe av, og at han ble rådet av to menn om å skjule pengene da han forlot landet. Hvis ikke ville han bli fratatt dem, skal mennene han forklart.

Dette har imidlertid tingretten ikke trodd på.

- Vi fester ingen lit til tiltaltes forklaring, skriver de i dommen.

Retten utelukker også at pengene stammer fra lovlige kilder, og selv om de ikke er nødt til finne hvilket lovbrudd som ligger bak pengene for å dømme 33-åringen, spekulerer de i at det er narkotikavirksomhet.

Beskjeden sum
De 5000 euroene - som tilsvarer omtrent 42.000 kroner - er ifølge tingretten ikke noen stor sum, men retten legger vekt på at kurérvirksomhet er alvorlig og må straffes hardt.

Derfor er 33-åringen dømt til 60 dager i fengsel.

Da dommen falt hadde han allerede sittet 45 dager i varetekt.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.