*Nettavisen* Nyheter.

Hadde blyant i hodet i 15 år

Foto: UNIVERSITY CLINC RWTH AACHEN (Afp)

Den 24 år gamle mannen fikk sjokk da han oppsøkte leger.

(SIDE2:) En 24 år gammel mann, opprinnelig fra Aghanistan, kom til Aachen universitetssykehus i Tyskland fordi han stadig hadde problemer med at han mistet synet. Samtidig led han av hodepiner fra tid til annen som satte ham helt ut av spill.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Mannen fikk sjokk da legene via CT-røngten fant at han hadde en syv centimeter lang blyant i hodet.

Barndomsulykke
Afghaneren, hvis navn ikke er kjent, forklarte legene at han ikke visste hvordan den hadde havnet der, men at han som liten hadde falt svært stygt under lek. Han husker at han blødde kraftig neseblod og hadde vondt.

Blyanten satt fra bihulene og nedover svelget mot fordøyelseskanalen. Om den ikke hadde blitt oppdaget nå, ville den ha gitt mannen problemer både med pust, syn og fordøyelse ganske snart.

Fjernet plagene
Pasienten og hans historie ble lagt frem på en medisinsk konferansei Essen onsdag denne uken. Legene kunne fjerne blyanten og dermed forsvant alle mannens plager, skriver AP. Han er nå i ferd med å komme seg på sykehuset.

Det er sjelden man oppdager fremmedlegemer i folks kropp som de ikke vet hvordan havnet der. De fleste kommer imidlertid fra fall eller fordi leger har glemt igjen operasjonsinstrumenter inne i pasientens kropp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.