RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde dårlig råd - svindlet folk på Finn.no

(Faksimile Finn.no)
Solgte 15 konsertbilletter han ikke hadde.

- Han er veldig lei seg for det som har skjedd, og nå er han glad for at saken er ferdig, sier mannens forsvarer, Gunhild Lærum til Nettavisen.

Det var i fjor sommer at mannen i 30-årene fra Rælingen i Akershus svindlet i alt ni personer for til sammen 26.000 kroner.

Da mannen møtte i Nedre Romerike tingrett i forrige uke kom det fram at han slet økonomisk i perioden, og at han hadde behov for mer penger enn det han fikk utbetalt i lønn.

Fikk penger inn på konto
«Han ville skaffe seg penger raskt ved å gjøre avtaler om salg over FINN.no for verdier han ikke hadde til hensikt å sende til kjøperne», skrives det i den ferske dommen.

Les også: - Svindlet for titusener på Finn.no

I løpet av to uker avtalte han salg av 15 konsertbilletter. Billetter han aldri hadde, og som han ikke hadde tenkt til å sende kjøperne. Han solgte også to DVD-samlinger for rundt 4000 kroner, som han aldri sendte kjøper. Alle de ni personene romeriksmannen lurte, betalte inn penger for varene på hans konto. 

Da han møtte i retten erkjente han å ha forledet kjøperne til å betale ham for gjenstander han ikke hadde planer om å sende dem.

I denne saken kan du lese Finn.no sine råd for å unngå å bli svindlet.

Tidligere bøtelagt for svindel
Kun to måneder før han svindlet de ni personene i denne saken, fikk han en bot på 5000 kroner for å ha svindlet noen over internett i 2012.

«Det er skjerpende at tiltalte så kort tid etter han ble ilagt bot, begikk en lang rekke tilsvarende nye straffbare handlinger. Det er også av allmennpreventive grunner nødvendig å reagere strengt, idet handel over internett er avhengig av at aktørene kan ha tillit til hverandre», skriver dommeren.

I formildende retning legger dommeren vekt på at mannen måtte regne med å bli avslørt, og at han derfor har levd i en svært ubehagelig situasjon i lang tid. Mannen fortalte i retten at han har slitt med søvnvansker og at han har blitt mer nervøs og utilpass, som følge av dette.

At beløpet mannen har svindlet til seg kun er 26.000 kroner, og at mannen har sagt seg villig til å betale erstatning, er også formildende. 

Retten endte på at 24 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, samt erstatning til de involverte i saken på til sammen 26.000 kroner, var passende straff.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere