17 år gamle Ahmed Jama Mohamed fra Borgen i Asker druknet i en kanoulykke i Burudvann i Lommedalen natt til lørdag.

- Familien har opplyst at Ahmed kunne svømme, men svært dårlig, forteller Sverre Stenersen, førstebetjent ved kriminalvakta i Asker og Bærum politidistrikt, til Nettavisen.

Politiet fikk melding av AMK om en mulig drukningsulykke ved Burudvann klokken 23.43 fredag kveld. Da politiet ankom var både AMK og brannvesenets dykkere på stedet. Også hovedredningssentralen var tilkalt og et helikopter var på vei til stedet, men måtte snu på grunn av svært dårlig vær.

- 17-åringen ble funnet død i vannet omtrent 30 meter fra land klokken 00.30, opplyser Stenersen.

Var på telttur
Ahmed og tre andre jevnaldrende venner var på telttur ved sydenden av Burudvann, som er et kjent badested i Lommedalen i Bærum.

- De var i utgangspunktet ikke på kanotur, men fant en kano ved Burudvann som de padlet ut til en badebrygge som ligger omtrent 30 meter fra land. På vei tilbake mot land veltet kanoen, og alle de fire ungdommene falt i vannet. Ingen av de fire hadde på seg redningsvester.

De tre vennene svømte seg trygt i land, og sitter nå i avhør hos politiet i Asker og Bærum. Stenersen har ikke selv snakket med de tre, men går ut i fra at de er svært rystet av det som har skjedd.

Avventer obduksjonsrapport
Politiet har nå startet etterforskning, og gjennomfører avhør lørdag.

- Vi kan ikke komme med flere detaljer rundt ulykken før etterforskningen er avsluttet og politiet er sikre på alt som har skjedd. Avhørene avsluttes i løpet av helgen. I tillegg avventer vi en obuksjonsrapport, sier Stenersen.