Den tradisjonelle 17. mai er tilbake, og mange festglade nordmenn fylte i år gatene landet rundt. 18. mai kan imidlertid være en tung dag for mange etter gårsdagens festligheter.

Fortvil ikke, nå kommer det gode nyheter for dere som trenger en ekstra hviledag de kommende årene. Tilfeldighetene vil nemlig ha det til at 18. mai havner på en fridag de neste tre årene.

Les også: Viste fram modelldøtrene på 17. mai

Kristi Himmelfartsdag inntreffer 40 dager etter første påskedag, og den faller alltid på en torsdag. I år hadde vi en sen påskeferie som gjør at fridagen skjer mot slutten av mai.

I 2023 faller første påskedag søndag 9. april, som betyr at Kristi Himmelfartsdag vil være 18. mai - da får vi en «gratis» rød dag på kalenderen.

Les også: 17.mai-festen: Vaffel og pølsekosen har blitt 40 prosent dyrere

Skuddår

Et skuddår er et år som har én ekstra dag i året, altså 366 dager. Dette skjer hvert fjerde år, og neste vil bli i 2024.

17. mai faller det året på en fredag, som gjør at vi får helg 18. mai. I 2024 vil også pinsen inntreffe den samme helgen som 17. mai, noe som vil gi nordmenn en skikkelig langhelg fra fredag til mandag, der mange sikkert også vil utforske muligheten til å ta en ekstra fridag før eller etter helligdagene.

Les også: Pass-kaos skaper telefonkok hos forsikringsselskap: Dette svarer de

Helligdager

I 2025 havner nasjonaldagen på en lørdag - noe som gjør at nordmenn mister en gratis feriedag fra kalenderen. Det betyr imidlertid at 18. mai faller på en søndag, altså en ekstra hviledag.

Dermed er det tre gode år i vente for de som synes 18. mai er en tung dag på jobb eller skole.

Det finnes både faste og uforutsigbare helligdager. Det finnes fem dager som er faste, med andre ord, de faller på samme dag uansett.

  • Skjærtorsdag.
  • Langfredag.
  • Kristi himmelfartsdag - faller alltid på en torsdag.
  • 2. påskedag - faller alltid på en mandag.
  • 2. pinsedag - faller alltid på en mandag.

Det finnes også andre helligdager som er uforutsigbare, med mulighet for å falle på hverdager eller helg. Blant dem, arbeidernes dag, altså 1. mai, nasjonaldagen , juledagene og første nyttårsdag..

Les også: Politiet stanset orkester i barnetoget like før de nådde Slottsplassen