RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Skjermdump)

Hadde ereksjon i åtte måneder

Sist oppdatert:
Nå saksøker 44-åringen legen som opererte inn penisimplantatet.

(SIDE2): I 2009 fikk amerikanske Daniel Metzgar (44) satt inn et penisimplantat bestående av tre deler, men istedet for å hjelpe mannen med å få reisning ble det heller for mye av det gode.

Nå hevder den 44 år gammel lastebilsjåføren det er legens skyld for at han gikk med en ereksjon som varte i åtte måneder, samt at mannen skrotum hovnet opp til å bli på størrelse med en volleyball, skriver Daily Mail.

Pumper opp penis
Penisimplantat kan være en løsning når mannen sliter med impotens eller manglende evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Implantatet består av to sylindre som opereres inn i svamplegemene i penis.

Disse sylinderene er forbundet til en pumpe som igjen er i forbindelse med en slags beholder som blir plassert rett over blæren i buken. Pumpen plasseres i pungen, og ved hjelp av denne kan pasienten selv bestemme om penis skal være hard eller myk.

Men for Daniel Metzgar fungerte ikke implantatet som det skulle og dagligdagse gjøremål, som for eksempel å hente avisen eller å ta seg en kjøretur på motorsykkelen, ble et stort problem fordi han alltid hadde ereksjon. Nå saksøker han legen og hans team som utførte operasjonen.

- Jeg kunne ikke en gang danse med partneren min ettersom jeg alltid hadde ereksjon, skal mannen ha uttalt i retten.

Pungen hovnet opp
Urologen som satte inn implantatet nekter derimot for å ha gjort noe galt. Gjennom hans advokater har han forklart at det alltid vil være en risiko ved slike type inngrep og at noen ganger kan det skje en feil med utstyret uten at dette er legens skyld.

Videre mener legen og hans kollegaer at lastebilsjåføren skulle ha skjønt at noe var galt da hans skrotum hovnet opp og ble på størrelse med en volleyball etter operasjonen som ble utført i desember. Men 44-åringen rapporterte først om problemet i april 2010, fire måneder etter inngrepet.

Fjernet implantatet
I august 2010 måtte mannen fjerne protesen etter at en slange fra implantatet førte til en infeksjon i pungen til mannen.

Advokaten som forsvarer legen har fortalt retten at hennes klient rådet pasienten til å fjerne penisprotesen etter at han klaget på en infeksjon og at ereksjonen ikke ga seg allerede etter de fire første månedene. Men til tross for advarselen gikk det altså enda noen måneder før Daniel Metzgar valgte å fjerne implantatet.

Hvem som får skylden for hva blir avgjort i rettssaken som nå pågår i disse dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere