Gå til sidens hovedinnhold

Hadde ikke ransakingsordre for Hells Angels-lokaler

Oslo (NTB): Advokat John Christian Elden reagerer på at politiet ikke hadde ransakingsordre da de tok seg inn i Hells Angels' lokaler på Alnabru i Oslo onsdag. Det var ingen ransaking, mener politiet.

Elden representerer selskapet Capitol Eiendom, som eier klubblokalet, skriver VG. Advokaten reagerer på politiets fremferd.

- Jeg registrerer at politiet benyttet anledningen til å ta seg inn i huset og ikke bare beslaglegge det. Da er det en ulovlig ransaking vi står overfor, sier Elden og legger til:

- Det må være et minimum at politiet selv følger loven i sin kamp for at MC-entusiaster gjør det samme.

Capitol Eiendom er tiltalt for ulovlig oppbevaring av våpen, og politiet ønsker derfor at eiendommen på Alnabru skal inndras til fordel for staten. Politiet erkjenner at det ikke forelå noe vedtak om ransaking, men sier onsdagens undersøkelse formelt ikke var noen ransaking.

- Vi har tatt beslag i et hus, og vi må gå gjennom det for å vite hva vi har i vår besittelse. Når vi har ansvaret, må vi sikre oss om at det ikke er våpen, narkotika eller tyvegods på stedet, sier politiadvokat Jorid Kile i Oslo politidistrikt. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai