Gå til sidens hovedinnhold

«Hadde jeg vært på Facebook, skulle også jeg postet at jeg har vært i marka idag»

Osloulven er ikke løs bare i Østmarka, men også på Twitter! DittOslo har nå gleden av å presentere et eksklusivt intervju med den «firbeinte».

Vinterens sporinger viser at et ulvepar har slått seg ned i Oslo. Allerede til våren kan de første «innfødte» hovedstadsulvene bli født, og det er i så fall første gang siden 1800-tallet for Østmarka sin del.

LES OGSÅ: Ikke bare ulv, ulv i Østmarka

Debatten raser rundt dyrene som har slått seg ned i området. Mens noen synes det er fantastisk med ulv, mener andre at de to ulvene burde skytes.

Opprettet Twitter-profil

Men trodde du Oslo-ulven ikke fulgte med på byens store snakkis, så må du tro om igjen. I forrige uke opprettet nemlig hanulven Twitter-konto, ja du leste riktig!

LES OGSÅ: Oslo-ulven kan få valper

Der oppdaterer han daglig sine snart 650 følgere om hverdagen i Østmarka, og det er ikke tvil om at mange av twitringene spiller på det humoristiske ved å være ulv:

«Jeg er en ensom ulv. Vil helst ikke ha følgere»

«Tror det blir elg idag. Gidder ikke poste bilde av middagen på Instagram»

«Twitter foreslår at jeg skal følge @CrownPrincessMM Antar at det er fordi også hun har pels»

«De sier det kan komme et kull til våren. Men hun sa jo at hun brukte noe»

«Hadde jeg vært på Facebook, skulle også jeg postet at jeg har vært i marka idag»

«Tigerstaden?»

Åpenhjertig ulv

DittOslo har vært så heldig å få et eksklusivt og åpenhjertig intervju med Gråbein, for å komme under pelsen på ett av medienes mest ettertraktede objekter.

LES OGSÅ: Ulven tilbake i Østmarka

Ulveparet har som kjent etablert revir i Østmarka, i skogområdene mellom Øyeren og bykjernen av Oslo. Ulven legger derimot ikke skjul på hva som er favorittstedene.

– Østmarka. Men Ulvetrappa i Uelandsgate er en favoritt inne i byen. Liker Ulvøya og Ulven også, men hva mener de med «Ulvensplitten?», sier Osloulven til dittOslo.

Ryktene, som florerer om dagen, vil ha oss til å tro at han er blitt forelsket på ulvevis, og at forelskelsen er gjensidig når det gjelder ulvetispa. I disse dager lager paret et nytt hjem, og går alt som det skal kommer det ulvunger i mai.

– Men hvor nøye planlagt var drektigheten?

– Ikke planlagt, akkurat. Men hun fikk frem villdyret i meg. Det er vel på tide å slå seg til ro. Men jeg skal ikke ha Volvo og hund, innrømmer Osloulven.

Kritisk til Sandra Borch

Oslo-folk er mer positive til ulv enn gjennomsnittet av befolkningen. I Oslo sier nesten halvparten ja til at ulv skal få etablere seg i Østmarka og lignende områder.

Nyheten har fått både den ene og den andre til å uttrykke sin mening, deriblant Senterungdommens leder, Sandra Borch. Forrige torsdag uttalte hun til VG Nett at Oslo-ulven burde skytes.

«Vurderer å følge @sandranborch. Minner litt om Rødhette, twitret Osloulven kort tid etterpå.

– Bør vi være redd deg?

– Så lenge jeg ikke får rabies, burde jeg ikke være så farlig. Jeg er ikke redd for folk, men Per Olaf Lundteigen er litt skummel, svarer Osloulven.

Vil ikke bli kalt Preben

I samarbeid med Norges Naturvernforbund oppfordrer NRK og VG-leserne om å finne de beste navnene til hovedstadens ulvepar.

Dette har imidlertid ført til reaksjoner fra flere lesere, som mener det er galt å arrangere denne konkurransen.

– Så hva synes du om navnedebatten?

– Kjær ulv har mange navn. Men kaller de meg Preben, kan de like gjerne skyte meg med en gang. Eller Passopp, sier Osloulven.

Liker Rekdal

Man skulle kanskje tro den pågående ulvedebatten hadde fått ulven til å ta et politisk standpunkt foran høstens stortingsvalg, men enn så lenge er dette lagt på is.

– Jeg boikotter valget så lenge de kaller det «Løvebakken", sier Osloulven - og lar det skinne gjennom at ikke nødvendigvis politikere står på gjestelisten i reviret.

Det gjør derimot Vålerengas hovedtrener, Kjetil Rekdal, som ulven mer enn gjerne ønsker velkommen med åpne bein.

– I hvert fall hvis han synger «Nå reiser bønda hjem», avslutter Osloulven.

Følg Osloulven på Twitter her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter