Gå til sidens hovedinnhold

Hadde maskinpistol på soverommet

«Blade Runner» skal ha skutt modellkjæresten da hun angivelig ville overraske ham på valentinsdag.

(Nettavisen/NTB): Den sørafrikanske paralympiske nasjonalhelten, Oscar Pistorius (26), har blitt siktet for drap på sin modellkjæreste Reeva Steenkamp (30). Paret hadde vært sammen i om lag to måneder.

Pistorius, som også går under tilnavnet «Blade Runner», skal ifølge ubekreftede meldinger ha trodd at kjæresten var en innbruddstyv, og skjøt henne midt på natten i sitt luksushjem i Pretoria, Sør-Afrika, skriver Sky News.

Tragedien inntraff ved 04-tiden natt til torsdag lokal tid. Ifølge ubekreftede meldinger skulle kjæresten overraske Pistorius på morgenkvisten på valentinsdagen, men omstendighetene rundt dette er ennå uklart.

26-åringen blir framstilt for varetektsfengsling fredag formiddag, ifølge påtalemyndigheten.

Politiet opplyser at den 30 år gamle modellen ble skutt i brystet, armen og i hodet. En talsperson for politiet, Denise Beukes, sier politiet har ved flere tidligere anledninger rykket ut til Pistorius’ hjem som følge av meldinger om husbråk, melder BBC.

Sør-Afrika har en av verdens høyeste rater for voldskriminalitet, og Pistorius har tidligere ytret sin bekymring for å bli utsatt for overfallsinnbrudd.

Maskinpistol
En Daily Mail-journalist besøkte ham i luksusvillaen i 2011. Journalisten skriver at atleten var mer enn godt nok forberedt på overfallsinnbrudd.

Pistorius hadde flere balltre, en revolver og et maskinpistol liggende klart til bruk på soverommet. Det fortsatt uklart hva slags skytevåpen som ble brukt i det angivelige drapet på modellkjæresten.

I Sør-Afrika er det ikke uvanlig at innbruddstyvene slår til mens huseieren er hjemme. På denne måten slipper de å bekymre seg for husalarmen, og i tillegg kan de tvinge huseieren til å vise hvor verdisakene ligger. I 2011 var det rapportert 7039 slike overfallsinnbrudd i de to byene Johannesburg og Pretoria - som er henholdsvis fødebyen og hjembyen til Pistorius.

Nabolaget til Pistorius er bevoktet av væpnede vakter døgnet rundt. Likevel er det grunn til å frykte voldelige innbrudd, mener idrettsutøveren.

- Problemet oppstår når vaktene er involvert i forbrytelsen. Det er som regel trygt på bevoktede eiendommer inntil det skjer, sa Pistorius til Daily Mail i 2011.

Ved lunsjtider torsdag ble Pistorius ført ut av politistasjonen i Pretoria med en jakke over hodet. Han ble ført til et sykehus for blodtester.

«Blade Runner»
Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein. Oscar Pistorius ble født uten leggbein, og allerede da han var elleve måneder gammel ble det bestemt at han måtte amputere begge beina.

Sørafrikaneren deltok i både OL og Paralympics i London i fjor. I 2011 ble han den første utøveren med proteser som stilte i friidretts-VM. Det samme ble han da han stilte opp i London-OL året etter. «Blade Runner» kjempet en lang kamp med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for å få lov til å stille i konkurranser med funksjonsfriske.

Pistorius har vunnet seks gull i Paralympics.

Den internasjonale paralympiske komité sendte torsdag ut en pressemelding der de sa at de ikke ønsket å kommentere hendelsen på det nåværende tidspunkt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken