Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde seg med åtte kvinner samtidig

Prostituert kvinne hevder hun var vitne til presidenthåpets orgie på et hotell i Paris.

Tidligere leder for Det internasjonale valutafondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn (65), måtte mandag stille i retten tiltalt for hallikvirksomhet.

Et kvinnelig vitne i saken, som selv er prostituert, har i politiavhør forklart at hun så Strauss-Khan «bli tatt hånd om av åtte kvinner» på et firestjerners hotell i Paris. Kvinnen har forklart at det var forventet at hun skulle delta i orgien, skriver Daily Mail.

- Jeg ble sjokkert. Jeg ville ikke bli involvert i denne nedslaktningen, sa kvinnen i politiavhør.

Vitneutsagnet er en del av aktoratets bevisførsel mot Strauss-Khan.

Strauss-Khan, som var favoritt i forkant av presidentvalget i Frankrike i 2012, har tidligere tilstått at han hadde sex med en rekke kvinner, men påstår at han ikke visste at disse kvinnene var prostituerte.

- Han vil virkelig at vi skal tro at han er naiv, og han tar oss for å være idioter, sa det kvinnelige vitnet i politiavhør.

Unngikk pressekorpset
Strauss-Kahn klarte å unngå det store pressekorpset da han kom til rettslokalet i Lille der halliksaken mot ham åpnet mandag.

Over 300 journalister er akkreditert til å dekke rettssaken, men 65-åringen og hans advokat Henri Leclerc kom seg inn uten å bli sett, skriver Le Parisien.

Til sammen er 14 personer tiltalt i den såkalte Carlton-saken.

I løpet av rettssakens tre uker, blir det rikelig med tid til å gjennomgå en rekke lyssky detaljer om sexfester med luksusprostituerte, blant annet på hotell Carlton i Lille.

Påtalemyndigheten mener Strauss-Kahn sto sentralt i prostitusjonsringen som holdt sexfester, der vitner har omtalt ham som «kongen». Han risikerer ti års fengsel og 13 millioner kroner i bøter.

Ønsker lukkede dører
I tillegg til Strauss-Kahn kommer retten blant annet til å høre fra politifolk, frimurere, hotellsjefer og bordellinnehaveren Dominique Alderweireld, som går under navnet «Halliken Dodo».

Alderweireld driver for øvrig etablissementet DSKlub, men hevder det er en ren tilfeldighet at Strauss-Kahns initialer er blitt en del av navnet. Han har tidligere uttalt at han vil kalle stedet IMF, dersom det tvinges til å bytte navn.

Mandag må imidlertid retten først ta stilling til en rekke prosessuelle spørsmål. Blant annet har et av de prostituerte vitnene bedt om å få forklare seg bak lukkede dører. Det er også kommet krav om at hele rettssaken må kjennes ugyldig på grunn av påstander om at etterforskningen startet åtte måneder før politiet offisielt åpnet sak.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- En lakmustest
Flere har omtalt saken som en lakmustest for hvordan franskmenn vil forholde seg til offentlige personers privatliv i framtiden, ifølge BBC. Presidenter og andre offentlige personers sidesprang har lenge blitt sett gjennom fingrene med. Enkelte mener denne saken, og bråket rundt president François Hollandes elskerinne i fjor, tyder på at dette er holdninger i endring.

Uansett utfallet av rettssaken har Dominique Strauss-Kahn allerede falt dypt.

Mange trodde den respekterte økonomen ville ta over som president etter Nicolas Sarkozy, før en hotellansatt i New York anklaget ham for seksuelle overgrep i 2011.

Den saken ble henlagt, men førte likevel til at Strauss-Kahn måtte gå av som sjef for IMF.

Før saken ble kjent, var det også ventet at den tidligere finansministeren ville bli sosialistpartiets kandidat mot Nicolas Sarkozy i presidentvalget i 2012.

I saken Strauss-Kahn nå må i retten for, hevder hans forsvarer at han ikke visste at kvinnene på disse festene var prostituerte.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka