*Nettavisen* Nyheter.

Hadde to millioner kroner i kofferten

Foto: Tollvesenet (Tollvesenet)

Den 25 år gamle mannen hadde iallefall nok penger til togbilletten.

25.03.11 12:25

Tollerne fant to millioner kroner i bagasjen til 25-åringen da han skulle gå på ettermiddagstoget fra Oslo til Stockholm.

Millionfangsten ble gjort den 21. mars.

- Fra eiendomssalg
Mannen innrømmet at han hadde 1,8 millioner kroner i kofferten etter at tollerne hadde funnet 30.000 kroner i klærne hans.

Totalt beslagla tollerne 2.052.250 kroner.

- Han forklarte at han skulle til Tyrkia og hevdet at pengene stammet fra eiendomssalg, skriver Tollvesenet på sine nettsider.

Tollvesenet mistenkte at pengene i virkeligheten var utbytte fra en straffbar handling og anmeldte smuglingsforsøket til Oslo politidistrikt.

Tredje største beslag
Beslaget er rekordstort, ifølge Tollvesenet.

- Beslaget på togpassasjeren er det tredje største tollbeslaget av valuta noensinne. I februar i år beslagla oslotollere 3,1 millioner kroner i en trailer i forbindelse med beslaget av 310 kilo hasj og 70 kilo marihuana, opplyser kontorsjef Paul Johan Ask i Tollregion Oslo og Akershus.

Men også tidligere er det gjort millionbeslag på en togpassasjer. Det største beslaget var på nærmere 3,6 millioner kroner, et beslag som ble gjort i Fredristad i 2001.

Har beslaglagt 8,6 mill.
Så langt i år har tollerne i Oslo og Akershus beslaglagt nærmere ti millioner kroner.

- Tollerne i Tollregion Oslo og Akershus har så langt i 2011 beslaglagt 8,6 millioner kroner. Tollerne beslagla til sammenligning 9,6 millioner i Tollregion Oslo og Akershus i løpet av 2010, sier Ask.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.