Se Hadia Tajik fortelle om episoden i vinduet under:

På talerstolen under Arbeiderpartiets landsmøte for året fortalte Hadia Tajik om den dramatiske fødselen som skjedde i januar.

- Jeg har gleda meg ekstra mye til å treffe dere i år. Fordi i januar så fikk jeg en datter og hadde tenkt at hun skulle få være med og bli kjent med dere. Sånn har det jo ikke blitt, startet Ap-nestlederen talen sin med.

Les også: Hadia Tajik og Kristian Skard har fått en datter

- Brukt opp skattepengene

Tajik forteller at morsrollen har gitt henne en rekke nye bekymringer, som ble forsterket enda mer av koronapandemien. Og kun for noen få måneder siden skulle Tajik slite med store komplikasjoner etter fødselen av datteren.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

- Ungen min kom til verden gjennom et planlagt keisersnitt. Men etter noen dager var det noe som gikk galt, og jeg fikk blødninger som sprengte seg gjennom såret. I løpet av seks dager var jeg fire ganger på operasjonsbordet. Og rett før den siste narkosen rakk jeg å tenke én ting, jeg tror jeg har brukt opp skattepengene mine allerede, sier Tajik.

- Former bevegelsen vår

Først etter den fjerde operasjonen fikk 37-åringen holde sin nyfødte datter igjen, og Tajik mener man kan trekke en parallell mellom opplevelsen og Arbeiderpartiets politikk.

- Det er slike erfaringer, små og store, som former bevegelsen vår, sier hun.

Torsdag publiserte også Tajik et bilde på Facebook av Sofie, som fulgte med på landsmøtet fra bakrommet.

Les også: Babylykke for Hadia Tajik: Venter sitt første barn