*Nettavisen* Nyheter.

«Hadia Tajik har et mission fra Allah om å islamisere Norge»

I facebook innlegget kommenterer Vestfold FpS at alle som kommer fra Pakistan har som mål å islamisere Norge. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix og Facebook screenshot)

Frps seniororganisasjon i Vestfold langer ut med rasistiske utsagn mot Hadia Tajik på Facebook.

07.08.15 09:29

(Tønsbergs Blad): «Hun har en "mission" fra Allah om å muslimisere Norge, og det kan hun ikke gjøre i Pakistan! Alle som kommer har sammme oppgave, store og små, med og uten våpen»

Det kommenterte Fremskrittspartiets seniororganisasjon i Vestfold (FpS) i en artikkel de på lørdag delte videre fra FrPs stortingsrepresentant fra Akershus, Kari Kjønaas Kjos, sin facebook-side.

I Dagsavisens artikkel argumenterer Aps nestleder Hadia Tajik for at regjeringens mangelfulle likestillingspolitikk gir damer færre muligheter, og kan svekke verdiskapningen i Norge.

Ikke støtte fra stortinget

Kommentarfeltet til facebook innlegget hos FpS er fullt av kommentarer fra privatpersoner som både refser og jubler over innlegget der Kjos har skrevet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Useriøse videoer og rasistiske utsagn preger kommentarene til FpS da de delte en nettartikkel om Hadia Tajik. Foto: Faksimile Facebook

«Det er sjelden jeg kaller politiske motstandere useriøse, men denne dama blir stadig mer useriøs. Men kanskje enda verre er alle usannhetene hun serverer». Innlegget er også fullt av FpS sine svar på kommentarer.

Useriøse videoer og rasistiske utsagn preger kommentarene til FpS da de delte en nettartikkel om Hadia Tajik.

Stortingsrepresentant for Vestfold FrP, Morten Stordalen, forteller at han tar sterk avstand fra slike uttalelser og holdninger FpS kommer med.

– Det er ikke noe jeg stiller meg bak overhode. Vi er et demokrati, og det skal være ytringfrihet og en saklig god debatt, men sjikanering hører ikke hjemme i det offentlige ordskiftet, sier Stordalen til Tønsbergs Blad.

– Vil slike kommentarer fra seniorpartiet føre til konsekvenser fra FrP?

– FpS er en selvstendig organisasjon, men det er klart at det er en uheldig uttalelse som ikke burde bli sagt. Delta gjerne i offentlige debatten, men slike uttalelser hører ikke hjemme i en verdig debatt, forteller han.

«Lykkejegere fra Afrika og Midtøsten»

Det er ikke første gang Vestfold FpS kommer med kontroversielle utsagt som vekker oppmerksomhet.

I juni skrev seniororganisasjonen på Facebook at «lykkejegere fra Afrika og Midtøsten» går foran eldre i sykehjemskøen og at Arbeiderpartiet henter flyktninger til Norge for å få flere velgere.

Syvende far i huset

Styremedlem i FpS og redaktør for Facebook-siden deres, Roald Bentzen, kan ikke bekrefte om det er han som har skrevet den rasistiske kommentaren.

Tønsbergs Blad kontaktet torsdag formiddag Facebook-sidens redaktør, Roald Bentzen, for en kommentar til utsagnene på Facebook.

Under første telefonsamtale fortalte at han ikke hadde kjennskap til facebook innlegget, og ikke hadde tid til å prate. Han henviste oss til styreleder Solveig Bagås som heller ikke hadde anledning til å prate.

– Jeg har ingen anelse om hva du snakker om, opplyser Bagås på telefon.

I samtale med tredje styremedlem, Bjørn Torp, informerer han at så vidt han visste er det bare Bentzen som publiserer innlegg og kommenterer under dem.

Da tb.no ringte Bentzen og konfronterte han med den nye informasjonen ville han fremdeles ikke bekrefte at det var han som hadde skrevet de rasistiske kommentarene.

– Jeg har kommentert en del på innlegget, men jeg kan ikke huske noen av kommentarene spesifikt. Jeg har ikke en slik hjerne, forklarer Bentzen.

– Men hvis du er den eneste som har tilgang til å publisere som administrator på FpS sin facebookside må det vel ha vært deg som skrev kommentarene?

–Jeg tror styreleder Bagås også har tilgang...

Bentzen kunne ikke svare på om Begås hadde kommentert noe i innlegget, og fortalte at han ikke hadde mulighet for å se hvem som hadde skrevet kommentarene før han kom hjem fra jobb sent torsdag kveld.

Hadia Tajik ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Les flere saker hos TB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.