Fredag kom tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) med sine betroelser i selvbiografien «Min historie».

Dette gir Aps nestleder Hadia Tajik anledning til å kommentere hijab-saken for første gang.

Les også: Hadia Tajik: - De beste gir litt faen

I et Facebook-innlegg lørdag morgen skriver Tajik at:

«I sju år har jeg latt være å kommentere på hva som hendte i justisdepartementet i februar 2009. Nå, når Jens Stoltenberg skriv om saken i boken sin, kan jeg si det: Jeg hadde ingenting med saken om å innføre hijab i politiet å gjøre.

Årsaken til at jeg har latt være å kommentere på dette før, er at jeg mener det er en del av en politisk rådgivers lojalitetsplikt å tie om interne forhold. Dette gjelder i solskinn som i regn. Når sjefen selv nå velger å lette på sløret, kan jeg gjøre det samme. Jeg avgrenser meg sam tidig til dette: Å bare konstatere min egen manglende rolle.»

«Muslim vil snikinnføre hijab ... »

Tajik forteller at hun opplevde konspirasjonsteorien om at «det satt en muslim i Justisdepartementet og ville snikinnføre hijab i politiet har gitt mye næring til dem som frykter eller hater islam.»

- Jeg har for flere år siden forsonet meg med at de nok uansett ikke vil være interessert i sannheten. Det får jeg ikke gjort noe med.

Helsvart er det dog ikke:

- Aldri så galt at det ikke er godt for noe: Hijab-saken lærte meg å stå i hardt vær. Det kommer godt med den dag i dag.

Hadia Tajik ble valgt inn på Stortinget for Oslo Arbeiderparti i 2009 – og viste seg tidlig som en modig politiker.

Mot slutten av boken sin refererer Stoltenberg til et gruppemøte hvor Tajik kritiserte ham åpent:

«Det Hadia gjorde, var egentlig helt utilbørlig. Hun var rykende fersk stortingsrepresentant, av de yngste og minst erfarne. Nå lekset hun opp for statsministeren. Alle i salen visste at hun nettopp hadde vært min rådgiver, og at jeg hadde engasjert meg for å få henne på Stortinget. Jeg var irritert. Og imponert. Jeg skjønte at når hun kunne ta meg slik, kunne hun også gjøre det samme med politiske motstandere som ikke hadde gjort hjemmeleksen sin.»