Gå til sidens hovedinnhold

Hadia Tajik langer ut mot Sylvi Listhaug som anerkjenner «konspirasjonsteorier»

Tajik raser:

I et debattinnlegg får Sylvi Listhaug passet sitt påskrevet av Ap-nestlederen.

I boken «Der andre tier» som Listhaug ga ut nylig, kommer det frem av Frp-nestlederen at Ap hadde en «masterplan» i romjulen 2017, som skulle koble Frp til Anders Behring Breivik.

Listhaug nevner at Ap-leder Jonas Gahr Støre var ute etter å ta Frp. Den tidligere justisministeren mener at Ap så sin mulighet til å angripe, etter at Listhaug publiserte et Facebook-innlegg som rystet mange.Listhaugs avsnitt i boken rundt teamet har skapt reaksjoner, og nå er det Tajik som reagerer sterkt i et debattinnlegg som er publisert i VG.

Les også: Listhaug og Støre i opphetet terrordebatt på Politisk kvarter

- Konspirator Listhaug kan ikke bli stående uimotsagt, sier Tajik i innledningen av debattinnlegget sitt.

- I alle dager

Tajik refererer til boken, hvor det står at «masterplanen» til Støre blir satt på vent til filmen Utøya har premiere. Da starter det med en Twitter-melding fra kommunikasjonsrådgiver i Ap, Bjørn Tore Hansen.Videre blir planen fulgt oppover i systemet, fra daværende AUF-leder til partiledelsen, som kommer med kraftig skyts mot Listhaugs 22. juli-innlegg. «De rullet ut de nøye planlagte innleggene til Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen.» sier Listhaug i boken.

Les også: Slik koblet de Listhaugs innlegg til 22. juli

Akkurat det får Tajik til å riste på hodet av oppgitthet.

- I alle dager. Dette ville vært latterlig om det ikke også var en ganske grov konspirasjonsteori, skriver hun i VG.

En storm av reaksjoner

Ap-nestlederen viser også til at partiet ikke var alene om å reagere over Facebook-innlegget. Tajik skriver at flere Høyre-politikere og Venstre-leder Trine Skei Grande tok avstand og sa sin klare mening.

- De kan nok selv bekrefte at de ikke er en del av Arbeiderpartiets såkalte propagandamaskineri, skriver Tajik.

Les også: Høyre-politiker ber Listhaug beklage utspill

Den tidligere statsråden mener at Listhaug kan takke seg selv for «den tøffeste uken», som Frp-nestlederen vier et helt kapittel til i boken sin.

- Kan ikke stoles på

Noen dager etter Facebook-innlegget og den store mediestormen, beklaget Listhaug seg da hun gikk på talerstolen i Stortinget.

– Jeg registrerer at ikke alle har opplevd dette som en uforbeholden unnskyldning. Derfor vil jeg understreke nok en gang at jeg gir en uforbeholden unnskyldning i denne saken. Jeg burde ikke lagt ut innlegget og jeg vil bidra til en saklig debatt i fremtiden, sa Frp-statsråden fra talerstolen i Stortinget.Les også: Listhaug i sin nye bok: - Jeg ble så opprørt at jeg gråt

Nå er Tajik oppgitt over at Listhaug tar avstand fra beklagelsen sin i boken.

- Med boka bekrefter hun at det ikke går an å stole på henne. Det forteller hun oss nå svart på hvitt, skriver Tajik i VG.

Tajik avslutter innlegget med å sende et lite stikk til Høyre og Erna Solberg, som «tillater Frp å sette offentlig dagsorden og spre konspirasjonsteorier.»

Kommentarer til denne saken