Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadia Tajik om Frp-boikotten: - Ekstra ille at det er justisministeren

VURDERER BOIKOTT: Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) vurderer å boikotte Nord-Norges største avis Nordlys. Det får Arbeiderpartiets Hadia Tajik til å reagere. Foto: Scanpix
VURDERER BOIKOTT: Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) vurderer å boikotte Nord-Norges største avis Nordlys. Det får Arbeiderpartiets Hadia Tajik til å reagere. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Reagerer på at justisminister Amundsen vurderer å boikotte avis.

Arbeiderpartiets nestleder og leder for justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik, reagerer på at justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) vurderer å starte boikott av Nord-Norges største avis, Nordlys.

- Per-Willy Amundsen vil nå boikotte Nordlys fordi han ikke liker journalistikken deres, skriver hun på Facebook-siden sin og utdyper:

- Pressen er demokratiet sitt vokter, og folk sitt talerør. Og vi er nødt til å stå til ansvar overfor demokrati og folk - selv når det er ubehagelig. Ekstra ille er det når det er justisministeren, han som skal vokte ytringsfriheten vår, som selv er den som vil boikotte og kneble.

- Opptrer som rent partiorgan for Ap

Bakgrunnen for at Amundsen vurderer boikott er måten han mener avisa over tid har behandlet Troms Frp på.

– Fylkespartiet i Troms skal nå vurdere om, og i så fall hvordan, vi skal forholde oss til Nordlys i valgkampen. Avisa opptrer nå som et rent partiorgan for Ap, sier Amundsen, ifølge Nordlys.

Til VG sier Amundsen at han reagerer sterkt på måten Nordlys over tid har behandlet Troms Frp på, både politisk og når det gjelder strid innad i partiet.

Saken ble først omtalt i Medier24.

Toppet seg

I helgen toppet det seg da Nordlys skrev at Frp ikke lenger kunne garantere at det ble noe av planene om ny innfartsåre til Tromsø.

– Vi må vurdere om vi i det hele tatt skal forholde oss til den avisen, sier Amundsen til VG.

I flere Facebook-innlegg natt til søndag omtaler justisministeren Nordlys som «Pravda» og beskyldte avisas politiske redaktør Skjalg Fjellheim for å fare med «falske nyheter».

– Dette er journalistikk på lavmål, Skjalg Fjellheim. Fake News på norsk. At Pravdas politiske redaktør ikke evner å se det er kun skremmende og trist, skriver Amundsen.

– Drøyt

Nordlys' sjefredaktør Helge Nitteberg reagerer sterkt på Amundsens utfall.

– Jeg synes det er trist når landets justisminister går ut offentlig og kaller Nordlys for Pravda. Å trekke parallellen til det totalitære sovjetiske kommunistpartiets partiorgan er en svært drøy påstand. Her trekker man det offentlige ordskiftet ned på et nivå som ikke er verdig en mann som har en fremtredende plass ved kongens bord. Dette er et problem for Amundsen, og jeg tenker at det også bør være problematisk for sjefen hans, Erna Solberg, sier Nitteberg. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!