Det skriver Tajik selv på Facebook-profilen sin onsdag ettermiddag.

Les også: Tordner etter avsløringene rundt Hadia Tajik: - Ingen Nav-klient hadde sluppet unna

– Jeg har et ønske om alltid å være etterrettelig i mitt politiske arbeid. Når jeg ikke klarer å innfri mine egne krav, vil jeg gjerne rydde opp i det. Jeg innbetaler derfor ekstra skatt for årene 2006-2010, skriver statsråden.

Videre tar Tajik opp at det er hennes ansvar, og ingen andres, at hun «ikke oppdaterte informasjon til arbeidsgiver» da hun valgte å ikke benytte seg av leiekontrakten hun hadde levert til dem.

Tajik har fått massiv kritikk for manglende ydmykhet etter VGs avsløringer om at Ap-nestlederen endret opplysninger da hun fikk skattefri pendlerbolig fra SMK i 2006.

I Debatten på NRK tirsdag var Mímir Kristjánsson oppbragt over hennes bagatellisering av saken, og i Nettavisen onsdag skriver Gunnar Stavrum om hennes manglende ydmykhet.

Gunnar Stavrum: Hadia Tajik har vist dårlig dømmekraft og provoserende lite ydmykhet

Endret opplysninger til SMK

Først skrev Tajik i en søknad til Statsministerens kontor (SMK) at hun ikke hadde boligutgifter på hjemstedet, men endret det og leverte inn en leiekontrakt hun aldri brukte etter at hun ble opplyst om at hun i det tilfellet måtte skatte på boligen.

Norsk debatt: Hadia Tajik: Trist som faen

Ap-nestlederen har innrømmet at det ser «uryddig ut». Hun har forklart at hun likevel hadde utgifter hos sine foreldre hjemme i Rogaland, men har sagt at dette er vanskelig å dokumentere 15 år senere.

Tirsdag bekreftet SMK at den ubrukte leiekontrakten var grunnlaget for at Tajik fikk pendlerbolig i 2006–2010.

Onsdag skriver arbeidsminister Tajik at ansvaret for feilen som ble gjort i 2006, er hennes, og at hun beklager for det.

– Jeg burde håndtert dette annerledes allerede da, ved å gi arbeidsgiver oppdatert informasjon. Det gjorde jeg ikke - og det beklager jeg, fortsetter arbeids- og inkluderingsministeren.

Fikk gratis pendlerbolig i 2019 også

Ap-nestlederen fikk også tildelt pendlerbolig i 2019, hvor hun bodde skattefritt i tre måneder til en markedsverdi av minst 14.000 kroner. Det kom fram i en Aftenposten -sak mandag.

I forkant av at saken kom på trykk, gikk Tajik fredag ut på Facebook med sin versjon av saken. Bakgrunnen for at hun søkte pendlerbolig var blant annet egen sikkerhet, skrev hun og kritiserte også Aftenpostens framstilling i den da upubliserte artikkelen.

Les også: Ane Breivik (23): - Nedlatende av Hadia Tajik

Sikkerhet ble derimot ikke trukket fram i søknaden til pendlerbolig, men at bakgrunnen var at hun hadde bolig og utgifter i Rogaland, og fordi hun skulle selge boligen sin i Oslo.

Stortingets administrasjon kan imidlertid ikke si om hun hadde pendlerbolig i tråd med reglene fordi de ikke har konkludert i saken ennå.

Tajik informerer om at innbetalingen skjer gjennom den frivillige merinnbetalingsordningen, og hun har kontaktet Skatteetaten for å varsle innbetalingen. I tillegg har Tajik bedt skatteadvokat Einar Harboe gjøre en beregning av hva skattefordelen for årene 2006-2010 utgjør.

Støre: – Alle bør gi korrekt info

– Jeg mener alle bør gi korrekt informasjon til Statsministerens kontor, sier statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre om pendlerboligsaken til Tajik.

– Jeg opplever at det er som hun sier. Hun ønsker å rydde opp i de forholdene, avklare uklarheter og betale skatt for den perioden, sier Støre til Aftenposten.

På spørsmål om hvordan han ser på det å gi den typen gal informasjon til SMK, viser Støre til at Tajik selv har sagt at det er uheldig.

– Jeg mener alle bør gi korrekt informasjon til Statsministerens kontor, svarer han på spørsmål om hvordan han ser på dette som statsminister.