Nav-minister og Ap-nestleder Hadia Tajik (38) har i nær to uker hatt søkelys rettet mot seg og mulig skatteunndragelse.

Les også: Har sendt dette brevet til Hadia Tajik - krever svar om Nav-klienter

- Syv reiser første året

Tajik fikk en skattefri pendlerbolig i Oslo basert på en leiekontrakt hun aldri brukte og hevder hun bodde hos sine foreldre, men kan ikke dokumentere boutgifter.

Hun vil tilbakebetale 199.408 kroner etter VGs avsløring, som hun mener tilsvarer fordelsbeskatningen av pendlerboligen for perioden 2006-2010.

TV 2 har bedt om innsyn i Tajiks reiseregninger, som viser at hun kun kan dokumentere å ha pendlet hjem til Stavanger sju ganger første året.

Ifølge kanalen, utgjøre hennes totale pendleaktivitet frem til årsskiftet 2008/2009 18 ganger på 24 måneder.

Les også: Stephansen: Hadia Tajiks desperate leting etter nødutgang

Ifølge Skatteetaten er hovedregelen for å kvalifisere til å være «pendler» at man reiser hjem i snitt minst hver tredje uke.

«Jobben min var i Oslo. Samtidig var det viktig for meg å ha et fotfeste i Rogaland. Jeg var hjemme når jeg kunne, og hadde verv på vegne av Rogaland, blant annet i AUF. Når jeg var i mitt hjemfylke var jeg hos mine foreldre.» skriver Tajik i en e-post til TV 2.

Kommunikasjonssjef Nina Kraugerud Ertzaas i Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) sier det er vanskelig å gi en full oversikt over Tajiks reiser til Rogaland fordi de brukte et annet regnskapssystem på den tiden.

Les også: Ane Breivik (23): - Nedlatende av Hadia Tajik

To leiligheter

Tirsdag meldte Dagbladet at Tajik hadde leieinntekter fra to leiligheter samtidig som hun hadde gratis pendlerleilighet. En av leilighetene var kjøpt sammen med broren, og leilighetene solgte hun i 2010.

Les også: Tajik fikk pendlerleilighet – leide ut to leiligheter

Arbeids- og sosialministeren opplyser onsdag til Dagbladet at hun var folkeregistrert på adressene, men at dette ikke ga henne noen skattefordel ved boligsalgene.

– Alle opplysninger ble gitt til skattemyndighetene, og salgene ble beskattet på vanlig måte. Folkeregistreringene førte ikke til skattefordeler i hennes tilfelle, opplyser Tajiks rådgiver overfor avisen.

Tajik forklarte tirsdag at hun hadde kjøpt leilighetene med tanke på at hun skulle flytte ut fra foreldrene. Hun sier hun likevel hadde boutgifter i Rogaland og derfor hadde krav på pendlerleilighet i Oslo.