*Nettavisen* Nyheter.

Hæren: – Over 60 reddet fra Boko Haram

Det er ikke kommet noen indikasjoner på om noen av de over 200 skolejentene som ble bortført i april i fjor (bildet) er blant dem som nå skal være frigitt. Foto: (Afp / NTB Scanpix)

Nigerianske soldater har befridd 61 personer, hovedsakelig kvinner og barn, som ble holdt fanget av ekstremistgruppen Boko Haram. Fire mistenkte Boko Haram-medlemmer ble drept.

Operasjonen, som ble gjennomfart med luftstøtte, skjedde i den urolige delstaten Borno nordøst i landet. Militæret opplyser at en person ble pågrepet i aksjonen. I oktober opplyste hæren at den hadde befridd 330 personer – 192 barn og 138 kvinner – fra et Boko Haram-kontrollert område nordøst i landet. Det har ikke kommet noen uavhengige bekreftelser på hærens opplysninger.

Det er ikke kommet noen indikasjoner på om noen av de over 200 skolejentene som ble bortført i april i fjor er blant dem som nå skal være frigitt. Massebortføringen i byen Chibok skapte sinne og engasjement verden rundt og førte til fordømmelse av daværende president Goodluck Johnathans trege respons på jentenes situasjon.

De siste månedene har Nigerias militære meldt om en rekke vellykkede operasjoner i sin innsats for å slå ned på Boko Harams seks år lange opprør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag