*Nettavisen* Nyheter.

Hæren omringer statlig TV i Egypt

Pansrede kjøretøy har omringet bygningen som huser Egypts statlige fjernsynsstasjon, opplyser sikkerhetskilder.

03.07.13 15:44

Kairo (NTB-Reuters): Ansatte som ikke er involvert i direktesendinger, har forlatt bygningen, ifølge kildene.

Egyptiske militæroffiserer skal være til stede i selve redaksjonen, og overvåker alt av innhold som sendes ut til folket, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det muslimske brorskaps regjeringsparti avviste en invitasjon om å møte sjefen for den egyptiske hæren onsdag, timer før hæren har varslet at den vil gripe inn i krisen.

- Vi tar ikke imot invitasjoner fra noen. Vi har en president, og det er det, sier Waleed al-Haddad, en av topplederne i Frihets- og rettferdighetspartiet, til nyhetsbyrået Reuters.

President Mohamed Mursi, som har bakgrunn fra Brorskapet, viser heller ingen vilje til å forhandle. En av hans talsmenn sa onsdag ettermiddag at presidenten mener det er bedre å dø «stående som et tre», og å forsvare legitimiteten han har fått gjennom valg, enn å skrives inn i historiebøkene som den som har ødelagt egypternes håp for demokrati.

Talsmann Ayman Ali sier Mursi akter å «forsvare det demokratiske systemet», og at han ikke har tenkt til å klamre seg til makten for sin egen del.

- Det er bedre for en president, som ellers ville ha kastet Egypt tilbake til diktatur, å dø stående som et tre, enn å bli fordømt av historien og fremtidige generasjoner for rå ha kastet bort egypteres håp om et demokratisk liv, sier Ali til Reuters. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.