Hærverk og skader: UDI mister gigant-asylmottak etter fire måneders drift

Oslofjord Convention Center tviler på at de noen gang kommer til å gå inn på noen ny avtale med UDI om å huse asylsøkere.

Oslofjord Convention Center tviler på at de noen gang kommer til å gå inn på noen ny avtale med UDI om å huse asylsøkere. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

UDI mister sitt største transittmottak for asylsøkere på Østlandet etter kun fire måneders drift.

15.12.15 05:48

Brunstad kristelige menighet forlenger ikke avtalen om akuttmottak på Brunstad i Stokke.

Det kristne senteret har en avtale på å huse opp til 1.000 asylsøkere, men vil inn mot et arrangement i januar trappe ned belegget til rundt 700, skriver Aftenposten. Avtalen mellom Utlendingsdirektoratet (UDI) og Oslofjord Conference Center, som eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter, avvikles i sin helhet 31. januar neste år.

– Prosjektet i seg selv har vært krevende. Nå sto vi overfor en situasjon der vi har mange, store arrangementer utover våren og sommeren. Avlysninger av disse ønsket vi ikke, sier administrerende direktør Stian Fuglset i Oslofjord Conference Center. Konferansesenteret har huset asylsøkere siden i slutten av september.

– De som bor Oslofjord Conference Center i dag blir overført til andre ledige plasser, sier presserådgiver Martin B. Andersson i UDI.

Oslofjord Convention Center tviler på at de noen gang kommer til å gå inn på noen ny avtale med UDI om å huse asylsøkere. Fuglset avviser også at de har hatt en spesielt lukrativ avtale.

– Kontrakten vil selvfølgelig slå positivt ut for driften i 2015. Men det gjenstår et større arbeid med å rette mange skader og en del hærverk. Halvparten av leilighetene vi har hatt i bruk er ødelagt av sigarettrøyk, sier Fuglset.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.