*Nettavisen* Nyheter.

Hæstad og Sæternes til Enga

VALLHALL (vif.no): Vålerenga bekrefter i kveld at klubben har signert midtbanespilleren Kristofer Hæstad (24) og spissen Bengt Sæternes (33). Hæstad knytter seg til klubben for fire år, Sæternes for tre.

02.01.08 19:54

Det har lenge versert rykter om at Hæstad skulle være klar for Vålerenga, men først i dag ble overgangen formalisert etter forhandlinger med IK Start.

- Kristofer har vært ledig på markedet nå etter at Start rykket ned, uten at det har vært en selvfølge at de ville selge. Han er fast landslagsspiller, og har selv ytret et sterkt ønske om en overgang til oss, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Nå har vi kommet til en avtale med Start og spilleren som vi er godt fornøyde med, og gleder oss til han skal representere Vålerenga.

Aalbu har ingen bekymringer med at Hæstad var med på et lag som rykket ned fra Tippeligaen i 2007-sesongen.

- Hadde Doffen spilt på alle plasser, så hadde vi vært bekymra. Han er en spiller som fortsatt er ung og har gode år foran seg. Han er helt klart en spiller som vil til utlandet etter hvert. Vi ønsker at han skal være med å heve Vålerenga nå, samtidig som vi hever Doffen, også håper vi å selge han etter hvert, så vi kan få igjen litt penger på denne avtalen, forklarer Aalbu.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny spiss
Dagens for mange kanskje store overraskelse, er signeringen av spissen Bengt Sæterenes (33), som kommer fra danske OB.

- Bengt er en spiller som de siste ni-ti årene er sett på som en veldig målfarlig spiss. Han var fram til i sommer en stor suksess i Brann, og Martin kjenner han godt derfra. Martin er klar på at Bengt er en spiller som kan prestere hos oss, sier Aalbu.

- Det siste halve året i OB har ikke blitt som ønsket for Bengt, og han har ønsket seg tilbake til Norge.

Oppholdet til Sæternes i Danmark ble delvis ødelagt av noen småskader, men det er en skadefri spiller som melder seg til tjeneste i den blå VIF-drakta.

- Han er ikke skadet nå, og uansett løper vi ingen stor risiko i forhold til prisen vi betaler og spilleren vi får.

Trangt om plassen
Med disse spillerne på plass, begynner konkurransen i VIF-laget å bli ganske stor, spesielt på sentral midtbaneplass. En posisjon også spillende manager Martin Andresen bekler.

- Vi har en stor stall nå, med stor konkurranse i laget. Det er en dynamisk prosess å drive en fotballklubb, og vi er opptatt av å ha enere i alle ledd. Når enere blir tilgjengelige, må vi se på mulighetene til å hente de til oss. Vi er veldig fornøyde med de spillerne vi har hentet i dag, forklarer Andresen.

- Det er lenge til sesongstart, og stallen kommer ikke til å være komplett helt enda. Det kan godt hende at noen forsvinner også, uten at vi kan si hvem det eventuelt blir på nåværende tidspunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag