RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hafslund i likviditetsskvis (Ny)

Sist oppdatert:
På grunn av likviditetsskvis har Hafslund signert en avtale om en trekkfasilitet på 2,3 milliarder kroner. Dette begrunnes med at man ønsker en buffer fordi strømprisen gir en kraftig økning i kundefordringer
Oppdatert med kommentar.

Hafslund har signert avtale om en 9 måneders trekkfasilitet på 2,3 milliarder kroner. Avtalen er inngått med et syndikat bestående av fem norske og internasjonale banker, ifølge en børsmelding.

Trekkfasiliteten skal tjene som ekstra likviditetsreserve for konsernet som følge av økt likviditetsbehov grunnet høye strømpriser, opplyser selskapet.

Konserndirektør Christian Berg sier til iMarkedet at dette ikke har sammenheng men noen enkelt transaksjon, men at det er en generell buffer på grunn av prisoppgangen på kraft.

Berg sier at dette utelukkende er knyttet til at Hafslund må betale for kraften ofte, mens det tar lang tid før selskapet får inn penger fra sine kunder.

Med andre ord får man en kraftig vekst i kundefordringer.

Hafslund er primært en videreselger av kraft, ikke en produsent, og får derfor ikke særlig positiv effekt av oppgangen i kraftprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere