RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hafslund legger ned prestisjefabrikk på Averøya

Averøy (NTB): Hafslund har besluttet å legge ned pelletsproduksjonen på Averøya i Møre og Romsdal, nesten to og et halvt år etter at det heleide selskapet BioWood Norways fabrikk ble åpnet med brask og bram av daværende miljøvernminister Erik Solheim.

- Styret i BioWood Norway AS har i dag vedtatt nedleggelse av pelletsproduksjonen på Averøya. Overkapasitet og lave priser i pelletsmarkedet, samt tekniske utfordringer i anlegget gjør at produksjonen går med tap. Styret har vurdert mulige tiltak, men ikke funnet grunnlag for langsiktig lønnsom virksomhet. Produksjonen er ventet avviklet innen årsskiftet, heter det i en børsmelding fra Hafslund.

Hafslund mente produksjon av miljøvennlige trepellets skulle gi ny giv for en grønn industriutvikling i Norge, og målet var å erstatte noe av europeisk industris avhengighet av kullkraft. Åpningen av fabrikken 10. juni 2010 ble foretatt av daværende miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Etter hvert gikk utviklingen feil vei for Hafslunds prestisjeprosjekt. Lave priser på pellets førte til store tap i BioWood Norway på Averøya, samt tap i driften av forbrenningsanlegget til Bio-El i Fredrikstad. I en børsmelding fra 16. oktober i år viste Hafslund til nedskrivninger og fremtidsutsiktene for BioWood Norway. Onsdag kom svaret: Pelletsproduksjonen på Averøya skal legges ned. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere