RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hafslund som lekket

Sist oppdatert:
Hafslund la frem et resultat etter skatt på 180 millioner kroner i ettermiddag. Det er på linje med det Dagbladet skrev i en artikkel mandag morgen
Selskapet opplyste i en melding rett før børsåpning i dag at resultat etter skatt var ventet å ligge på dette nivået. I samme periode i fjor endte resultat etter skatt på 68 millioner.

Driftsresultatet endte på 420 millioner kroner, mot 257 millioner i første kvartal i fjor.

- Nettvirksomheten viser god resultatutvikling som følge av fortsatt effektivisering av driftsprosesser, samt økning i inntektsrammen, skriver selskapet i en kommentar til tallene.

Områdene

Hafslunds kraftproduksjon lå 33 prosent lavere i første kvartal, men høyere salgspris gjorde at den samlede virkningen ble positiv sammenlignet med fjoråret.

Hafslunds handelsvirksomhet, Strømsalg, fikk en resultatnedgang i perioden.

Det nyeste området i konsernet, Hafslund Sikkerhet, fortsetter veksten og antall nye boligalarmkunder økte med 29 prosent i kvartalet.

I de øvrige enheten, som omfatter støttefunksjonene, ble det oppnådd nye kostnadsbesparelser, men det ble samtidig belastet 13 millioner i forbindelse med restruktureringer.

Investeringsporteføljen ga et tap på 10 millioner kroner, og er bokført med en verdi på 201 millioner kroner. De urealisert, men bokførte tapene er på 94 millioner kroner.

I søkelyset

Hafslund vil i ettermiddag gjennomføre en generalforsamling hvor det er ventet strid rundt styrevalget, ifølge en artikkel i Dagbladet mandag.

Selskapet har i løpet de siste dagene blitt gjenstand for stor politisk interesse etter at både Arbeiderpartiet, SV har talt for å stoppe salget av Oslo Kommunes eierandel på 54 prosent. Fremskrittspartiet har også meldte seg på i støtten for å beholde eierandelen. Den mest sannsynlige kjøperen er det finske energikonsernet Fortum.

Oslo Kommune har vedtatt at salgsprosessen skal være gjennomført innen sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere