RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hafslund trekkes ned av spesielle poster

Sist oppdatert:
Forsyningsselskapet Hafslund leverte svakere tall enn i fjor, men forklarer det hele med ekstraordinære forhold
Hafslund fikk et resultat etter skatt på 78 millioner kroner i første kvartal, mot 179 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene falt fra 3.579 til 2.391 millioner. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) falt også, fra 637 til 432 millioner, mens driftsresultatet etter avskrivninger falt fra 419 til 297 millioner.

Selskapet har solgt virksomheter for 210 millioner kroner i kvartalet.

I første kvartal i fjor var det engangsinntekter på 92 millioner kroner.

- Korrigert for endret periodisering av inntektsrammen og engangsinntekter i nettvirksomheten viser konsernets EBITDA en økning på 20 prosent i forhold til første kvartal 2003. Kraftproduksjon viser historisk gode resultater i kvartalet. Strømsalg og sikkerhet viser en samlet økning i EBITDA på 80 millioner sammenlignet med første kvartal 2003, heter det i kvartalsrapporten.

- Resultatet for første kvartal gir grunnlag for at konsernet ligger an til å oppnå resultater for 2004 som samlet sett vil vise en forbedring sammenlignet med 2003, skriver selskapet, og viser til effektiviseringer som er foretatt tidligere og gode utsikter for resultatforbedring innenfor Strømsalg og Sikkerhet. Kraftproduksjon ligger an til å oppnå gode priser og et høyere volum enn i 2003. Konsernet gjennomfører integrasjon av markedsorganisasjonen, og mulige inntektssynergier vil kunne oppnås som følge av dette, ifølge rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere