RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håg flytter produksjonen til Estland

Sist oppdatert:
Kontorstolprodusenten Håg på Røros flagger nå ut en del av produksjonen, og arbeidet flyttes trolig til Estland
Selv om kontorstolprodusenten HÅG viser bedring i regnskapene etter at kostnadstiltak ble igangsatt i sommer, kan flytting av produksjon til Estland være neste skritt.


Ifølge Adresseavisen skal fabrikken på Røros slankes kraftig. Hvor kraftig er det foreløpig ingen forunt å spå. Men administrerende direktør Lars Ivar Røiri letter litt på sløret.

- Vi vurderer å flytte ut produksjon som andre kan gjøre bedre enn oss. Konkret ser vi på om søm, tapetsering og skumming egner seg bedre å legge til lavkostland, sier Røiri til Adresseavisen.

Røiri sier at det kan bli aktuelt å flytte ut nye prosent av sømproduksjonen til Estland. Dette betyr ikke noe for arbeidsplassene i HÅG, derimot for underleverandøren Protex i Ålen. Halvparten av sømproduksjonen for HÅG foregår allerede i Estland. Nå må Protex øke denne andelen.

Derimot betyr utflagging av tapetsering og skumming en god del færre ansatte ved HÅG-fabrikken på Røros. Nær 40 årsverk er knyttet til denne delen av stolproduksjonen i dag, melder Adresseavisen.

Innsparingene ved en slik flytting kan opp i 22 millioner kroner årlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere