RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haga: KrF og Venstre bør bevege seg mot venstre

Oslo (NTB): Tidligere Senterpartileder Åslaug Haga mener at Kristelig Folkeparti og Venstre vil gjøre det bedre hvis partiene orienterer seg mot venstre i norsk politikk.

Det er i en kronikk i Dagsavisen torsdag at Haga tar til orde for at de to sentrumspartiene bør se til venstre for å få gjennomslag for sin politikk.

«Raushet fra Ap i de kommende regjeringsforhandlingene vil kunne legge grunnlaget for at KrF og Venstre kan orientere seg mot venstre. Jeg tror mange ville glede seg over et samlet sentrum i samarbeid mot venstre», skriver Haga i kronikken.

Men verken KrF eller Venstre lar seg lokke av Haga.

- De rødgrønne er ikke et alternativ for Venstre. Venstre er trygt plassert på borgerlig side - i opposisjon til dagens regjering, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

KrF-leder Dagfinn Høybråten synes heller ikke at Hagas ønske er noe å trakte etter.

- Vi er skuffet over valgresultatet, men beholder ti mandater og har fått inn en veldig god gruppe med mange unge talenter. Vi kommer nå til å fokusere på å bygge KrF og ikke bry oss så mye om andre partier. Vi vil samarbeide med dem vi er enige med fra sak til sak, sier Høybråten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere