*Nettavisen* Nyheter.

Hagen: - Har ikke begynt å grue meg ennå

Foto: Bondevik, Andreas

Til uka drar Stein Erik Hagen til USA for å opereres for prostatakreft. Han har ikke begynt å grue seg, ennå.

25.01.12 20:55

Davos (NTB): - Det kan jo komme de siste dagene. Jeg skulle jo helst vært det foruten. Jeg har gode prognoser, men alt kan jo skje, sier Hagen under en pause i de mange foredragene og møtene på Verdens økonomiske forums årsmøte i Davos.

Finansmannen kan ikke få nok informasjon om sykdommen han oppdaget i desember.

- Jeg leser og leser, sier Hagen til NTB.

Han forteller at han utelukkende har fått positive tilbakemeldinger etter at han sa ja til å stå fram i Dagens Næringsliv med sykdommen. Nesten 300 skriftlige henvendelser har han fått.

Ny robot
Hagen har selv ikke gått til behandling på norske sykehus eller hos leger.

- Jeg tror ikke nødvendigvis behandlingen i Norge er så dårlig. Men det er jo så lang ventetid, og så er utstyret dårligere. Så sjansen for at det ikke er vellykket er mye større.

Hagen har sammen med John Fredriksen, og en tredje kjent finansmann, som ville være anonym, donert penger til en ny operasjonsrobot til Radiumhospitalet.

- Det burde vært helt unødvendig. Det burde vært en offentlig oppgave å sørge for at vi har topp utstyr, sier Hagen.

Ingen negative reaksjoner
Selv reiste han straks til et sykehus i USA da han fikk diagnosen under ett opphold i Sverige. Han har ikke fått noen negative reaksjoner på at han velger å dra utelands for å opereres

- Nå frigjør jeg en plass for en annen nordmann, smiler Hagen.

Han mener flere kreftpasienter burde sendes ut av Norge.

- Jeg synes man burde ha et system der det offentlige hadde hånd om dette, men hvor de også sender pasienter over til det private. Og flere burde sendes ut av landet for behandling.

Økonomisk støtte
Hagen har gitt penger til Radiumhospitalet gjennom flere år og har også støttet opprettelsen av to forskningsprosjekter.

Hagen var ifølge bladet Kapital en av Norges rikeste menn i 2010 med en formue på 13,7 milliarder kroner. I dag har han overført det meste av formuen til to barn bosatt i Sveits.

Prostatakreft er den vanligste kreftformen hos menn. Hvert år blir om lag 4.000 tilfeller oppdaget i Norge, og risikoen for å få påvist prostatakreft i løpet av livet er ca. 15 prosent. 1.200 nordmenn dør hvert år av sykdommen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.