*Nettavisen* Nyheter.

Hagen: - Jeg er forbanna

Foto: (Gorm Kallestad / Scanpix)

- Han har gjort noen graverende øyeblikks feil, som vil få enorm virkning både privat og offentlig, sier Frp-veteranen.

22.09.11 11:02

TV2 Nyhetene avslørte onsdag kveld at stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) har kjøpt sex av en prostituert i Latvia.

Hoksrud var på tur til Riga med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke da han besøkte et bordell i byen.

Carl Ivar Hagen sier til Nettavisen at han føler en kombinasjon av raseri og medfølelse for Bård Hoksrud.

- Jeg er bare trist, utrolig trist. Samtidig som jeg er forbanna over handlingen hans og tenker «hvordan kunne du gjøre dette», tenker jeg også at det er synd på Bård og familien hans, sier Hagen til Nettavisen.

- Svært forbauset
Hagen vil ikke svare på spørsmål om når han sist hadde kontakt med Hoksrud, hva han syns om at Hoksrud har kjøpt seksuelle tjenester eller hvordan har tror handlingene til stortingspolitikeren vil kunne ramme partiet fremover.

- Det jeg kan si er at jeg er svært forbauset. Frp kunne greid seg fint uten denne hendelsen, sier han.

- Men er Hoksrud sine politiske karriere over?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Men etter det jeg har lest er det jo en del som begår tilsvarende handlinger uten at det berører det ordinære liv. Det er trist med Bård, men dette er ikke ukjent blant mannfolk. Han har gjort noen graverende øyeblikks feil, som vil få enorm virkning både privat og offentlig, sier Hagen.

- En heksejakt
På spørsmål om hva Hagen tenker om fremgangsmåten til TV2, svarer den erfarne Frp politikeren at opposisjonspolitikere i Norge er spesielt utsatt for heksejakt i norsk presse.

- Det er slik media er i dag. De er talerør for den sittende regjering. Det er 11 år siden Søviknes-saken, men han trekkes fortsatt inn i TV-oppslag i forbindelse med en sak som ble avsluttet for lenge siden. I tiden fremover burde være noen etiske diskusjoner i pressemiljøer, sier han.

Men hva tror du skjer med Hoksrud sin politiske karriere?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det eneste jeg vil si er at jeg er trist på vegne av Bård og familien. Frp hadde også greid seg uten hendelsene det siste året, sier han.

- Jeg har gjort noe utrolig dumt
Hoksrud var på tur til Riga i Latvia med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke da han besøkte et bordell i byen. TV 2 Nyhetene hadde fått tips om at Hoksrud kanskje ville bryte loven i Riga.

TV-kanalen oppsøkte bordellet og filmet Hoksrud på vei ut av stedet. Deretter tok TV 2 kontakt med den prostituerte, og viste henne et bilde av Hoksrud.

- Kjenner du igjen denne mannen? spør TV 2.

- Ja, selvfølgelig. Han var klienten min i går eller i forrige uke, jeg husker ikke helt, svarer kvinnen.

Hun innrømmer også at hun hadde sex med stortingsrepresentanten. Hoksrud tilstår overfor TV2 at han har kjøpt sex av kvinnen for 1600 kroner.

- Jeg har gjort noe utrolig dumt som jeg kommer til å angre på hele livet mitt. Det skulle aldri skjedd, sier han til TV 2 Nyhetene.

- Jeg hadde drukket alkohol
Hoksrud sier til Nettavisen at han angrer på sexkjøpet.

- Jeg bekrefter og står inne for det jeg sa på TV 2, og skulle gjort alt jeg kunne for at det aldri hadde skjedd. Jeg tar ansvar for det som har skjedd, sier Hoksrud til Nettavisen.

- Var du full da dette skjedde?

- Jeg hadde drukket noe alkohol, ja, svarer han.

- Har du ved tidligere anledninger besøkt prostituerte?

- Nei, ikke sånn som det der, svarer han.

Siden 2009 har det vært strengt forbudt for nordmenn å kjøpe sex i utlandet. Nestleder i Frp, Per Sandberg, sier at det kan bli aktuelt for Hoksrud å trekke seg fra verv i partiet.

Vil etterforske Hoksrud
Politiet i Telemark vil etterforske Frp-politiker Bård Hoksruds sexkjøp i Telemark. Han vil bli innkalt til avhør, opplyser politiet til NTB.

Siden sexkjøpsloven ble innført i 2009, har ingen nordmenn blitt dømt for sexkjøp i utlandet.

- Ingen nordmenn er blitt bøtelagt eller straffeforfulgt for sexkjøp i utlandet etter at den nye loven kom 1. januar 2009, sier seniorrådgiver Jan Austad i Justisdepartementets politiavdeling til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.