RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Nettavisen)

Hagen: - Jeg har bomma

Sist oppdatert:
Hagen innrømmer feil, men står på Siv-kritikk.

En gjennomgang VG har gjort av Fremskrittspartiets interne regelverk viser at Carl I. Hagen ikke har en vedtektsfestet rett til å bli informert og til å få mulighet til å foreslå seg selv som kandidat til rollen som Frps representant i Nobelkomiteen.

Tirsdag kveld ble det kjent at tidligere Frp-leder Carl I. Hagen (67) trekker seg som Frps eldregeneral i protest mot å bli vraket som medlem i Nobelkomiteen.

Hagen ble rasende etter avstemningen i Frps stortingsgruppe, og dro umiddelbart til partikontoret på Youngstorget for å rydde seg ut av kontoret.

Har fulgt regelverket
«Leder av Fremskrittspartiets Seniorforbund (FPS) har møte og talerett i gruppen» står i stortingsgruppens vedtekter. Dette betyr at Frp-veteranen som leder at FPS ikke har noen rett til å foreslå seg selv som kandidat til nobelvervet, skriver avisen.

På VGs spørsmål om det betyr at Siv Jensen har fulgt regelverket, og ikke formelt gjort noe galt i håndteringen av denne saken, svarer Hagen at den nåværende partilederen ikke har brutt regelverket.

Han står likevel fortsatt på sin kritikk av Siv Jensen og partiledelsen.

Prosessen er slik at alle som er til stede pleier å bli informert. Min hovedkritikk er at når partiledelsen bestemte seg for at jeg ikke var aktuell, så burde jeg ha blitt informert. Med min bakgrunn så hadde jeg forventet å bli informert, sier Hagen til VG.

Elin mot Siv
Carl I. Hagens kone gikk i går hardt ut mot Frps partileder.

- Jeg synes synd på Carl: Han er bitter og lei seg og har grått mye. Vrakingen er dårlig gjort mot Carl, sa hun sorgtungt til Nettavisen.

Sammen bygget de opp Fremskrittspartiet (Frp) og jobbet i tospann i 28 år.

- Carl sa fra til Siv for to år siden at han ønsket en plass i Nobelkomiteen når Inger Marie Ytterhorn nå hadde sittet i 12 år - så kunne kanskje han fått 6 år? Hvorfor kunne ikke Siv Jensen unne Carl dette? sa Eli Hagen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere