RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen advarer mot kutt i formuesskatten

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Carl I. Hagen sier at det er 100 prosent sikkert at Høyre og Frps oppslutning kommer til å falle ytterligere dersom formuesskatten kuttes mer. Hagen sier til VG at han vil heve bunnfradraget, men beholde prosentsatsen.

– Jeg mener at formuesskatten bør fjernes på sikt, og at måten er å heve bunnfradraget nedenifra. Fra to millioner til fem millioner, til 25 millioner, og oppover, inntil den er borte. Men det må gjøres over tid, det må gjøres ved å heve bunnfradragene, og det bør Høyre være med på, sier Frp-nestoren til VG.

Hagen er kritisk til at prosentsatsen ble kuttet fra 1 til 0,85 prosent i fjorårets budsjett.

– Kuttet ble koblet sammen med en nødvendig reform av uføretrygden, men noen mindre utslag ble veldig skadelidende for hele profilen, fordi det gikk ut over dem som hadde barn. Det skulle man ikke gjort, sier han.

– Det skulle kommet som en stortingsmelding om uføretrygden i stedet. Alle skjønner jo at det alltid skal lønne seg å jobbe. Det kan ikke være sånn at det er en del familier som tjener bedre på å gå på trygder og støtte enn å jobbe. Men det skulle vært forberedt noe bedre, og i hvert fall med masse eksempler. Når det ble koblet opp mot hverandre, så ble ikke det bra, sier Hagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere