RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen blir komplett

Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen blir største eier i e-handelselskapet.
Av:Henning Aarset

Mandag morgen meldte konkurrentene Komplett og Torp Computing Group at de slår seg sammen i kampen om nett-shopperne.

Hagen er størst

Stein Erik Hagen, som er største eier i begge selskapene, fortsetter sin posisjon og vil eie rundt 28 prosent av det nye selskapet gjennom sitt heleid familieselskap Canica.

Les også: Komplett fusjon

Komplett-sjef Eric Sandtrø legger ikke skjul på at Stein Erik Hagen har vært en av pådriverne av fusjonen, men legger til at de har snakker i mange år om å gå i tospann med konkurrenten.

- Canica har absolutt vært involvert i prosessen, men i lille Sandefjord har vi snakket sammen i årevis, og vi har selvfølgelig regnet på dette i lang lang tid, sier Sandtrø.

Han forklarer at det nye fusjonerte selskapet vil ha en børsverdi på rundt 2 milliarder kroner, og at analytikere forventer en omsetning på rett under 5 milliarder allerede i inneværende år.

Ser betydelige synergier

Ole Vinje, administrerende direktør Torp Computing Group, er også positivt til fusjonen og ser betydelige synergier for det sammenslåtte selskapet.

- Spesielt på innkjøpssiden vil vi kunne få betydelige synergier. Dette vil kundene spesielt merke på en enda bedre pris på varene, sier han.

Han understreker at fusjonen er offensiv.

- Dette er en offensiv fusjon, her skal vi kline til, sier Vinje.

Det er først og fremst Elkjøp og Expert som er hovedkonkurrentene til det nye selskapet i privatmarkedet. I bedriftsmarkedet er det fortsatt Dell som er den største.

Netthandlene skal beholde navnene Komplett, mpx.no og itegra.no, men eierselskapet skal hete Komplett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere