RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen får 7,35 milliarder svenske

Sist oppdatert:
Eks-kjøpmann Stein Erik Hagen har nå kommet til enighet med nederlandske Ahold om endelig pris for ICA-aksjene. Hagen får 7,35 milliarder svenske kroner for andelen
Ahold og Stein Erik Hagens Canica har kommet til en endelig enighet om prisen for Hagens aksjer i den skandinaviske butikk-kjeden ICA. Hagen eide 20 prosent av aksjene i ICA AB, men har tidligere inngått en intensjonsavtale om å selge aksjene.

Nå har de to partene kommet frem til en endelig enighet om prisen på Hagens ICA aksjer. Inkludert den omdiskuterte premien til Hagens, vil Ahold og partner ICA-foreningen betale 7,35 milliarder svenske kroner til Hagen.

Enigheten om prisen ble nådd uten at en ekstern rådgiver ble brukt i verdsettelsen. Dette var i utgangspunktet en del av intensjonsavtalen de to partene var enige om.

Ahold har tidligere annonsert at ICA-forbundet vil kjøpe halvparten av Hagens aksjer av Ahold for 2,89 milliarder svenske kroner. Dette er mindre enn Ahold må betale til Hagen. Derfor tar Ahold en avsetning på 87 millioner euro som følge av avtalen.

Prisen som Hagen nå oppnår er en solid slump med penger, men likevel godt under nivået Hagen selv indikerte for en tid tilbake. Hagen ventet at salget av ICA-aksjene ville bringe inn 10 milliarder svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere