Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen får ikke være byråd-vikar

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Trist og overraskende, sier Fremskrittspartiet.

Byråd for helse og eldreomsorg i Oslo, Sylvi Listhaug, skal ut i svangerskapspermisjon i januar. Og da håpet Fremskrittspartiet at Frp-veteran Carl I. Hagen skulle få vikariere.

- Det er riktig at vi lenge har jobbet for at Hagen skulle bli vikar for Sylvi Listhaug i hennes permisjonstid, sier fylkesleder i Oslo FrP, Christian Tybring-Gjedde.

Men nå har Høyre sagt nei til dette.

- Vi er overrasket over at Høyre takket nei til en så kompetent vikarbyråd som Carl I. Hagen, sier Tybring-Gjedde.

- Det er trist over overraskene
- Dessverre fikk vi ikke gjennomslag for Hagens kandidatur som vikar. Jeg synes det er trist og overraskende. At Høyre takker nei til en supervikar av Hagens kaliber, er ikke daglig kost, sier fylkeslederen.

Da Listhaug var i svangerskapspermisjon i 2008, ble daværende bystyremedlem Jøran Kallmyr konstituert som byråd. Han ble en av fem menn i et byråd bestående av sju personer.

Hagen selv er også skuffet, men sier det uansett er politikken som er viktigst.

- Jeg hadde gledet meg til å jobbe for de eldres sak og hadde mange ideer og planer for hvordan jeg kunne fylle rollen som vikarbyråd. Derfor er jeg selvsagt litt skuffet over at jeg er sett på som uaktuell. Men person er person, politikken er uansett mye viktigere, sier Carl I. Hagen i en uttalelse.

Hagen: - Vanskelig å forstå
Hagen synes det er vanskelig å forstå hvorfor han er uønsket.

- Det er vanskelig å forstå hvorfor jeg er uønsket som vikar hos partnerne i byrådet, men det er valget som er gjort. Nå vil jeg i stedet konsentrere meg om å drive valgkamp frem mot lokalvalget. Det er mange gode saker å ta tak i, og jeg vil ha en friere rolle enn hva jeg ville hatt som byråd, sier han.

Tybring-Gjedde mener Hagen er veldig kompetent til vikarjobben.

- Hagen er kompetent, erfaren, engasjert på eldres vegne og brenner for de eldres ve og vel. Det finnes ingen andre som er bedre kvalifisert til denne jobben. Han kombinerer kunnskap og erfaring. Derfor var han vår kandidat, forklarer Tybring-Gjedde.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!