Gå til sidens hovedinnhold

Hagen-forsvinningen: Familien plages av bløffmakere

Mens familien til savnede Anne-Elisabeth Hagen fortsatt venter på kontakt fra kidnapperne, benytter bløffmakere seg av anledningen ved forsøk på bedrageri.

Det skriver VG mandag kveld.

Familien fra Lørenskog skal ifølge avisen ha blitt kontaktet flere ganger av forskjellige svindlere.

- Jeg synes det er trist at det er mennesker som forsøker å utnytte en slik situasjon for sin egen vinning, sier bistandsadvokat Svein Holden til VG.

En av de ferskeste meldingene fra en av bløffmakerne skal ha blitt sendt til Medier24 med en kryptert email-konto i forrige uke.

Les også

Politiet: - Hagen-kidnappingen ble planlagt lenge

Tilbyr «videolink»

I mailen skal både Hagen-familien, bistandsadvokat Holden og politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt være nevnt.

Det hevdes at en videolink, som kan gi bevis på liv, tilbys i bytte mot 3000 enheter av kryptovalutaen monero, som er den samme som løsepengekravet.

Dette tilsvarer omtrent 1,2 millioner kroner, men politiet mener meldingen ikke er fra den ekte motparten.

Meldingen skal være skrevet på engelsk og inneholder den samme signaturen som tidligere har blitt brukt i forbindelse med kontakten til Hagen-familien.

Les også

Politiet: - Trekker i tvil om Anne-Elisabeth Hagen fortsatt er i live

- Godt det jobbes grundig

Bistandsadvokat Holden opplyser til VG at svindlerne startet å sende meldingene i midten av februar, kort tid etter at den siste konkakten med den ekte motparten ble offentliggjort.

Redaktør i Medier24, Erik Waatland, reagerer på meldingen redaksjonen fikk i forrige uke.

- Jeg synes det er svært beklagelig dersom en svindler benytter seg av anledningen til å spille et spill med en familie i en sårbar tid. Det er godt å se at norske redaksjoner tar seg tid til å jobbe grundig med denne saken - også når det gjelder faktasjekking av slike falske påstander, sier Waatland.

Les også

VG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer

Kommentarer til denne saken