Finansminister Kristin Halvorsen, Dagsavisens kommentator Arne Strand og Dagbladets kommentator Marie Simensen får knallhard medfart i et helsides leserinnlegg Stein Erik Hagen i dag har skrevet i Dagens Næringsliv.

– SV er det nærmeste vi kommer et ortodoks sosialistisk parti i Norge, men har etter de sosialistiske eksperimentenes historiske sammenbrudd intet annet enn blind retorikk igjen, mener Hagen.

Milliarder i skatt
Hagen finner seg ikke i at familien blir uthengt som «umoralske nullskattytere», og opplyser at familiens selskaper totalt har betalt over 2,2 milliarder kroner i skatt de siste tre årene.

– Dette er ikke noe vi brisker oss med, men på denne bakgrunn er det selsomt å bli hengt ut som umoralske nullskattytere som ikke vil bidra til det norske fellesskapet. Vi bidrar selvsagt, og det vil vi fortsette med, skriver Hagen, som har delt innlegget i to: Først argumenterer han for familiens flytteplaner, mot norsk formueskatt - og så går han over til å ta kritikerne.

Unyanserte medier
Hagens første oppgjør er mot mediene: – Jeg er ikke så opptatt av medieredaksjonene, de fleste vet at norske medier i stadig større grad operer unyansert, på overflaten og i forenklede bilder av helter, skurker og ofre.

– Når det gjelder Dagsavisen, som i denne saken har gått helt av hengslene, bør det først og fremst være et tankekors for dets ledelse at en avis som selger så elendig at den kun overlever på millioner av offentlige subsidiekroner hvert år, beskylder alle for manglende samfunnsmoral, skriver Hagen.

«Pratesyke»
Stein Erik Hagen mener at reaksjonen på flyttingen er hysterisk, og viser til at store aviser har skrevet indignerte lederartikler og kalt ham for en «skatteflyktning».

– Dagbladets altomfattende meningsmaskin Marie Simonsen ønsker meg dit pepper'n gror. Dagsavisens ditto Arne Strand mener jeg mangler «samfunnsmoral», og PR-bransjens pratesyke sidekommentatorer, som pressen for anledningen utnevner til «omdømmeeksperter», karakteriserer mitt «utspill» som «patetisk» og «feilslått».

Fikenblad
Men finansminister Kristin Halvorsen levnes minst ære:

– Kristin Halvorsen og hennes parti har brutt omtrent alle løfter som bidro til å løfte dem inn i regjeringen, fra fattigdomsløftet til barnehagebetalingen. Det hun sitter igjen med som fikenblad er formueskatten og stadige angrep på «de rike», særlig de som våger å tale henne imot, skriver Hagen, som uttrykker personlig støtte til alle de borgerlige partiene og til deler av Arbeiderpartiets politikk og tradisjon.

– Ap har i etterkrigstiden vært et viktig og dyktig parti for næringsliv og vekst i Norge, men har etter min mening ikke vist de samme taktene de senere årene, mener Stein Erik Hagen.