RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen i avhør om Ahold-skandalen

Sist oppdatert:
Nederlandsk politi etterforsker hvorfor den norske investoren Stein Erik Hagens signatur står på to motstridende avtaler med Ahold. Hagen bekrefter å ha vært i avhør om milliardskandalen i Ahold
Det er Dagbladet som skriver dette.

Avisen skriver at Stein Erik Hagen har vært i avhør hos nederlandsk politi. De etterforsker hvorfor den norske investoren Stein Erik Hagens signatur står på to motstridende Ahold-avtaler.

Hagen skriver i en e-post til Dagbladet at han ikke har signert de to motstridende avtalene med Ahold.

De motstridende avtalene står sentralt i etterforskningen av Aholds regnskapsbløff som nå totalt er kommet opp i over åtte milliarder kroner.

Dagbladet skriver at den ene avtalen, som avisen har fått dokumenter til, bekrefter at nederlandske Ahold har siste ord i en eventuell uenighet mellom eierne i samarbeidsselskapet ICA Ahold, og dermed full kontroll i selskapet. Denne avtalen fikk revisoren Deloitte & Touche. Dermed kunne Ahold ta med omsetningen i den skandinaviske operasjonen, selv om nederlenderne ikke hadde kontroll.

I den andre avtalen sier eierne at de ikke er enige i en slik tolkning. Den avtalen ble hemmeligholdt.

Begge papirene er undertegnet av de samme tre personene: Stein Erik Hagen, Aholds Europa-direktør Jan Andreae og Ica-sjef Roland Fahlin.

Stein Erik Hagen samarbeider med Ahold og svenske ICA. Sammen driver de det skandinaviske selskapet ICA Ahold. I dette selskapet eier Hagens selskap Canica 20 prosent, mens ICA har 30 prosent og Ahold har 50 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere