RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen i tottene på Strøm-Erichsen

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Høy temperatur i ordskiftet om de eldre.

- Hvorfor villeder du befolkningen, Strøm-Erichsen, spør Frp-veteran Carl I. Hagen mandag.

Flere medier har de siste dagene satt fokus på antall sykehjemsplasser i Oslo. FrPs ordførerkandidat Carl I. Hagen er lite imponert over det han mener er uberettigede angrep fra helseministeren.

- Hun villeder
- Når helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen, i Dagsrevyen søndag kveld viser til at det i Oslo har vært en liten nedgang i antall sykehjemsplasser som et angrep på FrP, så villeder hun befolkningen på en uakseptabel måte, sier Carl I. Hagen.

Bakgrunnen for utsagnet er at Hagen mener helseministeren er klar over at hun retter kritikken i feil retning.

- Hun vet nemlig at i Oslo er det de 15 direkte valgte bydelsutvalg som har ansvaret for eldreomsorgstjenestene, inkludert behandling av søknader om sykehjemsplass, og hun vet at 10 av disse er styrt av de sosialistiske partier, sier Hagen.

- Frp har gjort sitt
Ordførerkandidaten mener FrP har gjort sitt, og håper nå at de rødgrønne partiene vil ta etter. Foreløpig har de ikke ønsket å øke antall sykehjemsplasser, slik Fremskrittspartiet har fremmet forslag om.

- Helseministeren vet at FrP fremmet forslag i 12 av de 15 bydeler om å øke antallet sykehjemsplasser som skulle brukes med i alt 75 plasser og at de sosialistiske partier stemte imot disse forslag. Hun vet at når pleietrengende eldre i mange av Oslos bydeler ikke får innvilget sin søknad om sykehjemsplass så skyldes det budsjettprioriteringen de sosialistiske partier foretar under budsjettbehandlingen.

Dersom samme kritikklogikk også skal følges i andre saker tror han konsekvensene vil bli store for Strøm-Erichsen.

- Hvis helseministeren mener det er byrådet og byråden for helse og velferd som har ansvaret for problemer i eldreomsorgen i Oslo så må hun selv påta seg ansvaret for eldreomsorgsproblemene i 430 av landets kommuner fordi forholdet mellom helseministeren og disse kommunene er det samme som mellom bydelene i Oslo og byrådet i Oslo, avslutter Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere