*Nettavisen* Nyheter.

Hagen-saken: Mannen som meldte seg er ikke personen politiet etterlyser

Anne-Elisabeth Hagen Tom Hagen Politiet etterlyser denne mannen. De vet ikke hvem han er og han har status som vitne.

Anne-Elisabeth Hagen Tom Hagen Politiet etterlyser denne mannen. De vet ikke hvem han er og han har status som vitne. Foto: Stillbilde fra overvåkningsvideo/Politiet

Det bekrefter politiet til Nettavisen. De er fortsatt interessert i alle tips om hvem mannen på videoen kan være.

02.07.20 15:02

Tidligere torsdag meldte TV 2 nyheten om at en person hadde meldt seg etter at politiet onsdag gikk ut med en overvåkningsvideo:

Torsdag ettermiddag bekrefter politiet til Nettavisen at mannen som meldte seg ikke er personen de etterlyser.

- Vi har i løpet av dagen mottatt noen flere tips om hvem mannen kan være. Vedkommende som kontaktet politiet, og lurte på om det kunne være ham, er i løpet av dagen sjekket ut av saken, skriver påtaleansvarlig i Hagen-saken Haris Hrenovica i en mail til Nettavisen.

- Arbeidet med å ta i mot og behandle tips pågår fortsatt, og politiet er derfor interessert i kontakt med alle som kan ha opplysninger om hvem mannen er.

Til TV 2 skrev Hrenovica at noen av tipsene politiet har mottatt inneholder navngitte forslag til hvem mannen kan være.

Les også: Bistandsadvokat: - Anne-Elisabeth ville ikke ønsket dette

Politiet oppdaget tidligere i etterforskningen, for cirka et år siden, mannen de nå etterlyser. Men det er først 20 måneder etter forsvinningen, som skjedde 31. oktober 2018, de offentliggjør videoen.

- Ved den første gjennomgangen oppfattet vi ham ikke så spesielt interessant. Vi så ikke det hele bildet da. Men etter at vi satte det i system kunne politiet plassere ham i nærheten av området, i et tidspunkt, som er av interesse for oss. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med ham som vitne i saken, sier Hrenovica til Nettavisen.

Les også: Politiet: - Uten dramatikk - Hagen-barna: - Fremstår som planlagt

Han forklarer følgende om hvorfor det har tatt så lang tid å etterlyse mannen:

- Det er slik at vi har 6000 timer med videoovervåking i saken totalt sett. Det er et omfattende materiale og en krevende prosess å gjennomgå alt. Materialet må også settes i system med andre opplysninger som kan være relevante. Videomaterialet er fragmentarisk og kvaliteten er varierende. Værforholdene med regn hjelper for eksempel ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.