RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen selger ut Rimi - ICA vurderer kjøp

Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen vil selge ut Rimi. Det er klart etter at Hagens selskap Canica vil overføre sin eierandel til svenske ICA Förbundet. Prisen ligger trolig på 6,8 milliarder kroner, men ICA Förbundet har ikke bestemt seg
(Ny2: Oppdatert med kommentarer fra ICA Förbundet)

Den siste tiden har det vært en rekke spekulasjoner rundt hva Stein Erik Hagen vil gjøre med sin eierandel i det skandinaviske joint venturet ICA AB.

Dette selskapet eies med 50 prosent av det nederlandske handelskonsernet Ahold. Resten av aksjene eies med 30 prosent av ICA Förbundet og 20 prosent eies av Hagens investeringsselskap Canica.

ICA eier og driver butikkene Rimi og ICA i Norge.

Vil selge ut

iMarkedet skrev i forrige uke at Hagen trolig ikke skulle selge seg ut av ICA Ahold-joint venturet.

Nå er det imidlertid klart at Hagen selger.

I en melding bekreftes det at ICA Förbudet har overtatt aksjene til Canica i ICA AB. Dermed blir det nye skandinaviske joint venturet eid av svenskene og nederlenderne. Det er imidlertid ennå ikke klart om svenskene vil kjøpe aksjene.

- Det eneste vi har fått er et brev fra Canica hvor det står at de vil overføre 20 prosent til oss, sier talsmann for ICA Förbundet, Anders Hallgren, til iMarkedet.

ICA Förbundet hadde en opsjon på å overta Hagens aksjer, hvis han ønsket å selge. Hvis ikke ICA Förbundet tar aksjene, vil Ahold være nødt til å kjøpe aksjene av Hagen til den avtalte prisen.

- Vi har ingen kommentar til prisen og noe utover dette. Vi vil ta stilling til tilbudet på et senere tidspunkt, sier Hallgren til iMarkedet.

Prisen ikke kjent

Det er en viss usikkerhet knyttet til hva Hagen vil få som betaling for sine aksjer i ICA Ahold.

Ahold-ledelsen i Nederland opplyser imidlertid at basert på verdsettingen av det skandinaviske ICA AB ved slutten av 2003, er prisen for Hagens aksjer på 840 millioner euro, eller 6,8 milliarder kroner.

Det er ikke kjent om ICA Förbundet og Canica har gjort noen andre verdivurderinger av joint venturet etter årsskiftet. Dette vil ikke ICA Förbundets talsmann kommentere overfor iMarkedet onsdag.

Det har tidligere vært planlagt en voldgift om verdsettingen av ICA AB-aksjene i Stockholm i august i år. Hallgren vil heller ikke kommentere disse opplysningene overfor iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere